Zunanja razsvetljava skrbi za osvetlitev površin pred hišo in okoli hiše. Prav tako pa svetila osvetljujejo tudi vrtove, terase, dvorišča in balkone. Njihova funkcija je v tem, da omogočajo varnost pri gibanju okoli hiše. Svetila pred stavbo skrbijo tudi za to, da se na stopnicah ne bi spotaknili in padli. Pred vhodom v hišo tako hitreje najdemo svoje ključe ali pa iz notranje strani lažje vidimo prišleke, ki zvonijo na naših vratih.

Svetila, ki so namenjena za osvetljevanje okolice hiše nudijo boljšo vidnost, a hkrati jih lahko namestimo tudi zato, ker bi na vrtu želeli ustvariti prijetno atmosfero v toplih poletnih nočeh. Pri izbiri ustreznega modela svetila je potrebno upoštevati celotno ureditev vrta in stil hiše, pri tem pa tudi določiti, kako močno svetlobo potrebujemo.

Zidna svetila za osvetljevanje površin v okolici hiše

Osvetljevanje okolice hiše z zidno zunanjo razsvetljavo je moderen način, ki pomeni tudi novost v bivanju in svetlobni arhitekturi. Pri tem lahko izbiramo med navadnimi lučmi ali LED lučmi. Stenska LED svetila so bolj primerna za namestitev na tiste površine, ki potrebujejo bolj močno svetlobo. Največkrat so to površine pri vhodnih vratih, garažah in na dvorišču.

Zidna razsvetljava nudi tudi svetila s senzorjem in senzorji gibanja. Svetila s senzorjem je dobro namestiti tja, kjer ne potrebujemo nenehne osvetlitve. Lahko pa se odločimo za namestitev stenskih reflektorjev, ki s svojimi močnimi snopi svetlobe še dodatno osvetljujejo okolico hiše.

Vgradne svetilke kot dekorativni elementi v okolici hiše

Vgradne svetilke za nežno osvetljevanje okolice hiše se največkrat nameščajo na stopnišča, ob bazene in na vrt. Ne skrbijo le za osvetljevanje površin, temveč jih lahko uporabljamo tudi za dekorativne namene. Vgradna svetila lahko uporabljajo LED tehnologijo, s hladno ali toplo belo svetlobo. Za ustvarjanje ambientalnega vzdušja na vrtu ali terasi je bolje izbrati luči s toplo svetlobo.

Veliko vgradnih svetilk za osvetljevanje okolice hiše pa uporablja tehnologijo solarnega napajanja, zato so ta svetila tudi energetsko varčna. Vgradna svetila imajo lahko tudi pokrovček, ki nekoliko zastira svetlobo. Tako zidna kot vgradna zunanja razsvetljava je na voljo v spletni trgovini, specializirani za prodajo svetil, na spletni strani https://www.volino.hr/.