Si želite lepo oblikovano telo, pa si ne predstavljate, da bi hodili v fitnes, saj že tako ali tako pridete vsak dan po službi pozno domov in tako tudi ne preživite toliko časa s svojimi otroci kot bi si to želeli? Res je škoda, da vse skupaj zavlečete še za dodatno uro, dve ali tri, saj potem svojega otroka lahko položite le še v posteljo, ko pa gre spat, pa tudi niste več pripravljeni na odhod v fitnes, ker bi preživeli radi čas s partnerjem. In ravno to je potem danes tudi problem, zaradi katerega je fitnes oprema tudi v fitnesih bolj sama in zaradi katerega prihaja do tega, da imajo ljudje višjo telesno težo od želene, pa čeprav obstaja povsem enostavna rešitev, to je fitnes oprema, ki jo imamo doma.

Pa ne mislite, da morate imeti ne vem, kakšno tekalno stezo, napravo za veslanje, sobno kolo, napravo za dvigovanje trupa in tako vse skupaj prostor v obsegu ene cele sobe, da bo lahko fitnes oprema sploh pri vas doma in boste lahko telovadili.

 Fitnes oprema doma lahko zaseda le kak manjši koticek, lahko pa le policko

Ljudje si povsem napačno predstavljamo, da moramo imeti doma ogromno prostora, da je lahko fitnes oprema v stanovanju. Res je, če si  želite dosegati rezultate v čim večji mišični masi, potem le ena fitnes oprema ne bo dovolj in tudi ne bo dovolj le polička v omari ali pa na omari, vendar pa so to povsem drugačni spektri in to ni potrebno samo zato, če si želite izgubiti kak kilogram.

V tem primeru je potrebna lahko čisto povsem osnovna fitnes oprema, kot so na primer ročne uteži, podloga za telovadbo, vadbene klopi in podobne osnovne opreme, za katero boste odšteli vsekakor bistveno manj od 100 €. Ne morete si predstavljati, da lahko samo z utežmi izgubite težo? Najdite si na spletu ali pa v kakšni knjigi vadbe z utežmi, pa boste videli, kako hitro se boste preznojili in začeli izgubljati kilograme, pri čemer pa sploh ni treba pretiravati s težo uteži.