Kot turisti želimo brezskrbno preživeti svoje počitnice, zato nas pred potjo čaka, poleg različnih obveznosti in manjših opravkov, tudi obisk zavarovalne agencije, da si pred odhodom na tuje poiščemo zase ustrezno zdravstveno zavarovanje za tujino. V ponudbi jih je več vrst pri mnogo ponudnikih, od katerih je zelo poznan na primer Coris, in sicer izbiramo lahko med tovrstnim za določen čas ali celoletnim, lahko pa zavarujemo tudi le riziko odpovedi potovanja. Če potujemo poslovno ali kot študentje ali pa smo tuji državljani, ki v Slovenijo prihajamo zaradi različnih razlogov, ga je vselej smiselno skleniti.

zdravstveno zavarovanje

Letno ali dolgoročno zdravstveno zavarovanje za tujino

Če se odpravljamo na pot večkrat letno, je zagotovo to najboljša rešitev, poleg tega nam ga ni potrebno vsakič sproti urejati, zavarujemo pa lahko tudi celo družino, ne da bi vselej potovali skupaj. Ker v mnogo primerih evropska kartica ne zadostuje, je to odlična opcija, da si glede na izbrano kritje zagotovimo ustrezno oziroma tudi privatno medicinsko oskrbo, obisk zdravnika in zdravljenje, prevoz do najbližje bolnišnice in nazaj ter v domovino in mnogo drugih storitev. Lahko smo deležni 24-urne asistence v slovenskem jeziku, kar je še posebej ključno v eksotičnih in težje dostopnih krajih.

zdravstveno zavarovanje1

Zdravstveno zavarovanje za tujino in službene poti

Če smo delodajalec, ki redno pošilja svoje zaposlene v inozemstvo, ali pa imamo tam predstavništva, jim uredimo zdravstveno zavarovanje za tujino. V tem primeru so kriti stroški, povezani z boleznijo ali poškodbo, ter razni prevozi, za doplačilo pa tudi stroški, povezani z izgubo ali krajo dokumentov, prtljage, preklici ali zamudo letov in podobno. Sem se uvrščajo tudi privatni, ne zgolj poslovni odhodi. Za tovrstne ponudbe se posvetujmo z uveljavljeno agencijo, kot je Coris, pri kateri nam bodo s svojimi izkušnjami znali svetovati, saj pri mednarodnem reševanju škodnih primerov potrebujemo ustrezno podkovanega strokovnjaka.