BitcoinsNa začetku, ko so se pojavile kriptovalute, kot je to tudi Bitcoin, jasno skoraj nihče ni vedel, zanje. Danes pa kot vemo, so se le-te kriptovalute bistveno bolj razširile, kar pa je pripeljalo do tega, da je tudi vse več zanimanja, kako kupiti Bitcoin kot tudi druge kriptovalute. Razlog zakaj zanimanje kako kupiti Bitcoin postaja vse večje, pa je zelo preprost. Kot smo zagotovo do zdaj že vsi zasledili ali pa slišali po radiu, je Bitcoin kriptovaluta ena izmed najbolj dobičkonosnih in najbolj bogatih med takimi virtualnimi denarnimi enotami. Zato je vprašanje kako kupiti Bitcoin vedno večkrat na meniju vlagateljev kot tudi povprečnih ljudi. In kdo si ne želi izkoristiti možnosti povečanja svojega kapitala na tako preprost način?

 

Ali je način kako kupiti Bitcoin zapleten ali se ga lahko nauči vsak?

Na tem mestu je dobro poudariti, da je načinov, kako kupiti Bitcoin več. Ne samo, da ga lahko kupimo preko določenih spletnih strani, ki nam omogočajo, da zanje plačamo s kreditno kartico ali pa preko spletnega bančnega portala (le-teh je danes na spletu zelo veliko). Veliko je tudi člankov na spletu, ki se ukvarjajo z vprašanjem, kako kupiti Bitcoin in seveda podajajo nekatere odgovore. Ampak moramo biti pozorni, da če tudi lahko preko nekih spletnih strani sicer vlagamo v to kriptovaluto, to še ne pomeni, da smo jo kupili. Namreč, obstajajo platforme, ki nam omogočajo izključno samo vlaganje in ne nakupa kriptovalute.

Torej, če želimo vedeti, kako kupiti Bitcoin ali katerokoli drugo kriptovaluto, moramo biti pozorni predvsem na drobni tisk, ki ga najdemo na dnu spletnih strani ali člankov. Kakorkoli pa že pa so platforme, ki omogočajo vlaganje dosti bolj preproste, od samega nakupa, saj se nakup večinoma izvaja na posebnih borzah, ki so namenjene trgovanju s kriptovalutami, ki pa so vsaj za večino ljudi (vsaj na prvi pogled) malo preveč zapletene.