Razlogov, zakaj se zavarovanje za Hrvaško splača imeti, je zelo veliko. Namreč, zdravstveno zavarovanje za Hrvaško je primerno za vsakega, ki tja velikokrat na leto potuje in tam preživlja svoje dopuste, izlete, srečanja in podobno. Tako zavarovanje za Hrvaško pa je zelo dobro ne samo za počitnikarje, ampak tudi za tiste, ki se na Hrvaškem radi udeležujejo raznoraznih dogodkov.

No, zavarovanje za Hrvaško pa lahko poskrbi, da bomo na teh naših potovanjih (pa naj bodo to na počitnikovanje ali pa na prireditve) vedno imeli mirno vest tudi, ko se nam pripetijo nepredvidljive poškodbe ali pa nas doletijo bolezni. Splača se ga torej imeti za zelo različne primere, po vrh vsega pa še ne stane ravno veliko.

Kdo lahko zavarovanje za Hrvaško sklene, kakšna je cena in zakaj ga je dobro imeti?

Že takoj na začetku lahko povemo, da lahko zdravstveno zavarovanje za Hrvaško sklene vsak, ki sebi ali pa svoji družini želi zagotoviti boljše zavarovanje, kot ga nudi sama Evropska kartica. Gre namreč za samoplačniško zavarovanje, ki krije bistveno več (in večje stroške), kot sama zdravstvena kartica. Tako je torej primerna za tiste, ki večkrat na leto potujejo na Hrvaško zaradi takih ali drugačnih prireditev, koncertov ali drugih podobnih stvari, kot tudi za tiste, ki gredo tja le uživat v miru ali pa toplini.

zavarovanje za hrvaško

Kdor pa ima tam še kakšno nepremičnino pa mu takole zavarovanje za Hrvaško lahko sploh pride prav. Namreč, krije nam stroške bolezni in nezgod skozi celo leto, tako da lahko odidemo na svoj hrvaški vikend ob morju pozimi ali pa poleti in zmeraj bomo dobro zavarovani, če se nam karkoli tam zgodi. Najboljša novica pa je, da tako zavarovanje za Hrvaško sploh ni drago, saj si ga lahko vsak posameznik priskrbi za 22 €, lahko pa tudi sklenemo zavarovanje za celo družino. Le ta, pa znaša še enkrat toliko, torej 44 €, kar pa, kot vemo, ni pravveliko, sploh če vzamemo v račun, da to zavarovanje traja eno leto od sklenitve.