servis viličarjevVprašanja, ali je servis viličarjev sploh potreben, se ne bomo niti dotaknili. Namreč, kot vemo, sta popravilo in servis viličarjev precej nujna za brezhibno opravljanje dela z viličarjem. S tem pa smo tudi odgovorili na vprašanje, zakaj moramo servis viličarjev sploh opraviti. Namreč, če le-tega ne izvedemo niti enkrat letno, lahko pričakujemo, da bodo ti viličarji imeli zelo kratko življenjsko dobo. V bistvu je servis viličarjev zelo podoben servisu osebnega avtomobila, le da gre seveda za zelo specifična vozila in malce drugačen proces pregledovanja oziroma servisiranja. Kar pa je bolj pomembno, pa je, kako pogosto moramo servis viličarjev opraviti. Več o tem pa si bomo pogledali v nadaljevanju tegale krajšega članka.

 

Zagotovite si popravilo in servis viličarjev in tako le-te ohranite pri življenju še dolgo let

 V navadi nam je, da za opremo v podjetjih ne skrbimo tako dobro kot recimo za svoja osebna vozila, ki morajo nujno biti servisirana redno, drugače plačamo kazni. To je vsekakor dobro načelo, ki se ga je dobro držati tudi v poslovnih vodah in sploh, če imamo v lasti tudi viličarje. Strokovnjaki namreč pravijo, da je to ena najpogostejših napak, ki jih ljudje počnemo. Torej, da (v našem primeru) servis viličarjev ne opravljamo dovolj pogosto. To pa privede jasno do okvar in zamenjave samih vozil.

Predlagano je torej, da jim zagotovimo redne servise (tako kot pri avtomobilih), še preden se le-ti pokvarijo, saj jim s tem podaljšamo življenjsko dobo, po vrh tega pa lahko naši zaposleni, brez večjih prekinitev, opravljajo svoje delo z viličarjem. Kar se pa tiče tega, kako pogosto naj bi take naprave ali vozila pregledovali pa je takole. Naj bi jih vsaj enkrat letno. Jasno je, da če jih večkrat, v boljšem stanju bodo. Ravno tako pa naj bi jih pregledali, ko z njimi presežemo 350 delovnih ur ali pa 1000 ur, v primeru, da imamo viličarje, ki delujejo na električen pogon.