Mimo nas se vrstijo in množijo različne priložnosti, ki nam lahko prinesejo ogromno koristi, če jih le izkoristimo. Veliko takšnih pa žal gre mimogrede mimo nas. Mogoče, ker se nismo o njih zanimali, ker sploh nismo vedeli, da so ali obstajajo, ker enostavno nikjer nismo videli te priložnosti. Zagotovo je to škoda in je prav, da imamo vsi enake možnosti. Recimo javna dražba je ena od priložnosti, katere ne bi smel zamuditi nihče. Zakaj?

Ker nam javna dražba resnično omogoča veliko prednosti pri nakupovanju. Če recimo kupujemo stanovanje ali hišo, če nas zanimajo res posebni predmeti, če kupujemo nekaj, kar bi lahko bilo tudi predmet dražbe. Takrat je čas, da to odlično priložnost tudi izkoristimo.

Kar je še velika prednost, je to, da je javna dražba javna in vsem nam enako dostopna. To pomeni, da ima vsak od nas možnost dostopa do te. Vsak od nas se je lahko udeleži in tudi kupi predmet s pomočjo te.

Ko se zavzamemo, ugotovimo, da je življenje dokaj kratko in, da ga moramo v celoti izkoristiti. Da moramo izrabiti prav vse priložnosti, ki se nam nudijo. In včasih se vprašamo, kako neki določeni ljudje imajo veliko, kako pridejo do vsega, česar si zaželijo, sami pa nimamo te sreče. Nekaj je res odvisno od sreče, spet veliko pa tudi od nas samih. In mogoče še nismo vedeli ali pa niti pomislili na to, da pa je javna dražba tudi ena od priložnosti, ki so doslej šle mimo nas, brez da bi jih poskušali izkoristiti.

Torej, priložnosti je kar nekaj, prav tako so tudi te javno dostopne oziroma vsaj nekatere. Kot je recimo javna dražba, ki je morebiti doslej bila z naše strani neizkoriščena, pa vendar nikoli ni prepozno in morebiti bo prav v kratkem aktualna dražba predmeta, katerega bi želeli imeti.