porabi-manjV Sloveniji smo pred leti končno dobili zelo informativen in uporaben spletni portal, na katerem je moč pridobiti obilico uporabnih nasvetov, hkrati je možno skrbeti za bolj zeleno okolje in predvsem varčevanje z energijo, kar se posledično pozna v nižjih mesečnih računih, ki se lahko kar globoko zažirajo v družinski proračun. Gre za spletni portal Porabimanj, ki je brezplačen in za uporabo ne zahteva prav nobenega prispevka.

Vsak uporabnik lahko zelo pripomore k bolj zelenemu okolju, posledično skrbi za varčevanje z energijo in to z res minimalnimi ukrepi. Največja prednost tega portala je v tem, da so strokovnjaki napisali tudi nasvete, kaj narediti, da bo varčevanje z energijo čim bolj učinkovito, hkrati pa se vaš življenjski standard sploh ne bo čisto nič spremenil. Uporabnik tudi spozna, kje vse je prostor za prihranke, na katerem mestu lahko pomisli na varčevanje z energijo, pa čeprav je do sedaj morda bil mnenja, da že sedaj dela vse v tej meri, da skrbi za okolje in da se kaj več sploh ne da narediti. Porabimanj tudi redno osvežuje podatke, ki so potrebni za izdelavo izračunov, s čimer se bistveno lažje ugotovijo vse napake, ki jih pravzaprav čisto vsi delamo.

Dotaknili so se prav čisto vseh področij, ki se tičejo varčevanja, torej lahko pogledamo, kako vse se lahko začne varčevanje z energijo na področju ogrevanja, ohlajevanja, prezračevanja, prevoza in električnih naprav, torej vseh področij, ki tudi človeku predstavljajo nujno zlo, hkrati pa so največji potrošnik denarja v družinskem proračunu.