To je pogosto vprašanje mnogih uporabnikov, na katerega odgovor pa ni tako preprost. Najprej se je potrebno ugotoviti naročnikove želje in seveda možnosti izvedbe le teh. Če pa se potrdimo odgovoriti kar čim bolj enostavno, pa je odgovor custom izdelava spletnih strani, saj je s pomočjo te spletna stran bolj varna proti neželenim vdorom in sesutjem same strani. WordPress izdelava spletnih strani se priporoča le, če gre za povsem enostavno in zgolj predstavitveno spletno stran. Izdelava spletnih strani Dominatus podjetja nudi praktično skoraj vse kar si stranka zaželi, saj ima to podjetje zaposlene izvrstne strokovnjake, tako za področje svetovanja strankam, kot oblikovalce dizajna, pisce vsebin za spletne strani in ne nazadnje seveda tudi programerje, ki vse zamisli stranke in oblikovalcev pretvorijo v realnost.

Razlike med custom in WordPress

Izdelava spletnih strani Dominatus podjetje nudi oboje in se šele na podlagi pogovora s stranko skupaj s stranko odloči za eno ali drugo opcijo. Glavne razlike pa so, da izdelava spletnih strani WordPress zahteva obvezne mesečne posodobitve, saj je veliko večja verjetnost vdora, ker je WordPress izvorna koda odprtokodni sistem in je zato dostopna javnosti. Odprtokodni sistem pa ima tudi skorajda prezahtevno dodajanje novih funkcij, ki bi jih stranka želela dodati na stran, hkrati pa je potreben tudi zmogljivejši strežnik za gostovanje spletne strani. Custom izdelava spletnih strani, pa ima le dve pomanjkljivosti, prva je, da mora nove vtičnike dodajati programer in da je približno 2× dražja kot WordPress.

Posvetujte se s strokovnjakom

Izdelava spletnih strani je v večini primerov zelo zahteven proces, zato se je še pred začetkom izdelave nujno potreben posvet s strokovnjakom, saj če se izdelava spletnih strani začne napačno, je popravljanje lahko veliko dražje od same izvedbe. Napake, ki so bile storjene v samem začetku so namreč pogosto skrite in jih je zato v največ primerih izredno težko odkriti.