Ko se podamo v nekaj, se seveda podamo z namenom nekaj doseči, nekaj urediti. Torej, nekako prispevati k lastni dobrobiti in ustvariti učinkovite ter dobre rezultate. Če se nam obnese, odlično. Sicer pa seveda ne izgubimo upanja in poskusimo tudi v prihodnje. Sploh, če je javna dražba tista, o kateri se pogovarjamo.

Kdaj je javna dražba tudi uspešna?

Najprej je seveda potrebno poskrbeti, da izpolnjujemo vse pogoje za pristop k javni dražbi. To tudi vključuje pravočasno vplačilo varščine, zbiranje dokumentacije, itd. Lahko rečemo, da smo se nekako uspešno uvrstili na dražbo in si zagotovili možnost sodelovanja. Že to je en uspeh. Seveda pa nas čaka in vedno upamo na končni uspeh, ki pa se pokaže po zaključku dražbe. Če smo na dražbi ugotovili, da je intresentov veliko bomo tako imeli konkurenco. Upamo pa, da smo tisti, ki bomo lahko za predmet ponudili največ. Sicer je lahko hitro javna dražba  za nas zaključena in posledično neuspešna. Če opazimo, da pred nami odstopajo kupci, bomo imeli več možnosti za nakup. To se bo seveda videlo šele na samem koncu. Če pa ugotovimo, da smo na dražbi edini interesent, pa lahko začnemo s slavjem, kajti to smo zagotovo zmagali in predmet kupili po najboljši izklicni ceni. Sanje vsakega, ki se kdaj udeleži javne dražbe.

Uspešna javna dražba

Ko nam je naš namen uspel in smo predmet kupili, lahko z gotovostjo trdimo, da je bila javna dražba za nas uspešno zaključena in smo predmet kupili. Naravnost odličen občutek. Ne samo, da smo kupili odličen predmet po zanesljivo najnižji ceni, hkrati smo tako vplivali na lastno zadovoljstvo. In po uspešni javni dražbi še samo sledi, da se dogovorimo za vse preostalo, na kakšen način in kako ter kaj moramo storiti, da nastopi še finalni zaključek, ko postanemo edini lastnik določenega predmeta, katerega smo kupili na dražbi.