Pasovi se uporabljajo že zelo dolgo časa, enako pa so priljubljeni tako pri moških kot pri predstavnicah nežnejšega spola. Pri moških je takšen dodatek k oblačilu v preteklosti simboliziral rang, ponos, čast, disciplino in še kaj. S pasovi so bili obvezno opremljeni na primer vojaki.

Dandanes so pasovi izjemno dobrodošel dodatek k oblačilom, uporabljajo pa jih tako ženske kot moški. V prvi vrsti so namenjeni za udobnejše nošenje, saj primerno regulirajo širino oblačila, po drugi strani pa z uporabo pasu lahko zelo dobro vplivamo na celotni izgled.

 

Uporaba pasu pri ženskah

Ženska pasovi se neredko uporabljajo tudi samo kot estetski doprinos h kakšnemu od kosov oblačil. V tem hipu so zlasti priljubljeni predvsem zato, ker se odlično podajo k trendovskim širšim ženskim srajcam. Sicer pa so dobra izbira tudi pri kombinaciji s krili.

usnjen pas

Ženske pas pogosto uporabijo tudi za poudarjanje majhnosti pasu, ne nazadnje pa seveda tudi za to, da si dobro regulirajo širino izbranega kosa oblačila. Na trgu lahko izbirajo med povsem nevtralnimi pasovi in takšnimi, ki so jim dodani mikavni in privlačni dodatki. Nevtralni pasovi se bolje podajo k pisanim oblačilom. Pasovi z okraski pa je veliko boljša izbira k nevtralnim oblačilom.

 

Izbira usnjenega pasu

Moški, ženski in otroški pasovi so vam na voljo v različnih materialih. Od vrste materiala pa je ne nazadnje odvisna tudi sama cena. Velik vpliv na ceno ima še proizvajalec oziroma blagovna znamka, ki pas postavi na prodajne police.

pasovi

Dražja vrsta pasu je zagotovo tista, ki je izdelana iz usnja. Pasovi so lahko izdelani iz umetnega in naravnega usnja. Pasovi iz naravnega usnja so ena od najboljših izbir na trgu, saj vam bodo odlično služili vrsto let. A če vam usnjen pas ni ravno po godu, potem lahko izbirate tudi med cenejšimi različicami, ki so zlasti dobrodošla izbira za vse uporabnice in uporabnike, ki imajo doma pri roki raje več kosov pasov, da jih lahko primerno kombinirajo z različnimi kosi in barvami oblačil.

Pestro ponudbo pasovov si lahko ogledate na spletni strani podjetja Brodi d.o.o..