V primeru, da se poslovno ali zasebno ukvarjate s storitvami, za katere potrebujete profesionalno opremo, je treba vedeti, kaj od nje želite in potrebujete. Varilna maska namreč odlično zaščiti pomembne dele glave, kot so oči, usta in celoten obraz. Da pa boste brezskrbno opravljali svoje delo, pa morate izbrati takšno, ki bo ustrezala vsem zahtevam varnosti. Na voljo so vam v različnih fizičnih trgovinah in prav tako preko spletnih trgovin, kot je to na primer Metal Mikulič.

 

Varilna maska in njene lastnosti

Glede na to, ali delo izvajate v delavnici ali na terenu, ter glede na izbran postopek, je izbira ter lastnosti, ki jih nudi varilna maska, izredno pomembna.

varilna maska

Lastnosti odličnega izdelka vam bodo nudile:

  • široko vidno polje,
  • zatemnitev, ki varuje oči,
  • odlična UV in IR zaščita,
  • privlačno ter udobno zaščito ogrodje.

Poznana avtomatska in klasična varilna maska sta vrsti, med katerima lahko izbirate. Prednost avtomatskih je, da se glede na senzor, avtomatsko in samodejno aktivira zatemnitev, ki vam omogoča zaščito oči. Maska je primerna prav tako za brušenje, saj zaščiti pred UV in IR žarki. Zanjo ne potrebujete baterij, saj se polni samodejno preko sončnih kolektorjev.

 

Cena

Glede cenovnega razpona je tako, da je varilna maska, ki se lahko uporablja tudi med brušenjem, dražja in znaša nekaj več kot 100 €. Njene cenejše variante lahko dobite prav tako za 60 € in pa klasična maska, ki je izdelana iz plastike, seveda nudi veliko cenejše možnosti, saj jih lahko dobite že od 16 € naprej.

Odvisno od vašega dela, potrebe in želja, naj bo izbira v vsakem primeru takšna, da vas in vaše zaposlene 100 odstotno zaščiti in nudi kakovostne materiale, ki jih nudijo na primer pri Metal Mikulič, s katerimi boste samozavestno in kvalitetno opravljali svoje delo v notranjih prostorih ali na terenu. Izberite zdravje pred izgledom!