Vaš otrok obožuje avtomobilčke, ampak se je že malo naveličal vseh tistih, ki jih lahko zgolj poriva ali pa da zgolj na njih pritisne na en gumb in se odpeljejo meter ali dva stran od njih. Je pa zelo priden in si zasluži, da bi dobil takšno igračo, ki bi bila primerna zanj. Terenski avto na daljinca je lahko prava izbira za vašega otroka.

Svetujemo zgolj, da tak avto na daljinca kupite otroku, ki je starejši od štirih let ali vsaj treh let, saj prej otroka bolj zanima oblika avtomobilčka kot pa njegove sposobnosti. Pa še zelo dobro je, da za avto na daljinca, ki se lahko vozi tudi po razgibanem terenu, vaš otrok že zelo dobro hodi in teče, saj je normalno in povsem logično, da bo želel za avtom kamor koli bo le – ta zavil.

Terenski avto na daljinca kupite otroku, ki ima vsaj približno štiri leta ali več

Avto na daljinca, ki ima možnost, da se pelje tudi po travniku, čez kamenje in po ostalem podobnem razgibanem terenu je bolj primeren za nekoliko večje otroke in ne za tiste najmlajše, saj je normalno, da bo otrok želel steči za njim oz. ga ves čas gledati kje in kako se vozi. Ker pa se ta avto na daljinca lahko vozi tudi izven asfaltnih površin, je zelo dobro, da vaš malček zna zelo dobro hoditi tudi po neravnih površinah, sicer se kaj hitro lahko pripeti, da pade in se nerodno poškoduje, kar pa zagotovo ni nikogaršnji namen.

Avto na daljinca je namenjen hitrejšemu razvoju motoričnih sposobnosti in drugih občutkov vašega otroka ter vsekakor otrokovim užitkom v igri z njim. Na internetnih straneh že veliko piše o tem, kateri avto na daljinca je bolj primeren za določeno starost otroka, še bolj točne podatke oz. nasvete pa boste prejeli, če se boste odpeljali v specializirano trgovino z otroškimi igračami oz. predvsem z igračami na daljinsko vodenje.