Supanje je trenutno zalo aktualen in moderen način rekreacije. Supanje naj bi izviralo iz Havajev, kjer je prvič omenjeno v starodavnih zapisih. Ta šport na plavajoči deski, je takoj prevzel svet in dandanes ga prakticirajo vsi, ki se poleti radi zabavajo. Prednost tega športa je ta, da izjemno okrepi naše telo. Kvalitetno veslanje zahteva pravilno obračanje kolka in rame. To gibanje je zelo podobno tistemu, ki ga telo izvaja pri igranju tenisa, golfa ali bejzbola.

Supanje obremeni vse mišice v teles. Zelo pomembno vlogo ima tu naš hrbet in hrbtne mišice, ki nam omogočajo pokončno držo in stabilnost na supu. Zelo aktivne so tu tudi trebušne mišice, ki pridejo na vrsto ko veslamo. Poleg omenjenih mišic, pa se aktivirajo tudi stegenske, zadnjične, mišice tilnika in rok, kar postavlja sup med pomemben šport za različne kondicijske priprave.

Supanje ljudem s težavami v hrbtu priporočajo tudi fizioterapevti, saj blagodejno vpliva na celotno telo.

Napihljiv sup lahko kupimo tudi na spletu

Napihljiv sup je odlična deska, ki jo uporabljamo za supanje. Kdor se zanima za nakup supa, lahko na internetu najde ogromno ponudnikov, ki imajo velik izbor različnih vrst supov in blagovnih znamk. Napihljiv sup je izredno praktičen, saj ga po uporabi lahko hitro spravimo v torbo in nikjer nam ne bo zavzel veliko prostora. Nakup supa je izredno priporočljiv, ker nam omogoča uporabo supa povsod, kjer si želimo.

Napihljiv sup lahko uporabimo na morju, na jezeru ali na reki. Odličen je za transport, saj ga bomo lahko postavili povsod. Pri uporabi se ne bo zvijal, ker je narejen iz posebnega materiala, ki jih naredi izjemo toge in hkrati zelo lahke. Tak sup je idealen za začetnike in za občasno rekreativno uporabo.

Napihljiv sup je zelo odporen proti udarcem in ima izredno dolgo življenjsko dobo. Deske imajo različno obliko. Najbolj pogosta je tako imenovana Allround, ki je idealna za začetnike. Oblika Wave je primerna za valove, Race spada med tekmovalne supe, deska Touring pa je idealna za premagovanje daljših razdalj.