Za objekt v gorskem svetu je ustrezna streha, ki je strma. Sestavljena mora biti iz strešnih kritin, ki so odporne proti snegu in ledu ter omogočajo, da se sneg na njej zadrži. Sneg, ki pada s strehe, je lahko zelo nevaren za ljudi, ki hodijo mimo. V podjetju Gerard na spletni strani https://www.gerardroofs.si/sl/ daje kakovostne informacije, ki jih je treba vedeti, da se izbere čim boljša in ustrezna streha. Z izbiro prave strešne kritine pozimi ni potrebe po snegolovih. Streha, ki snegu ne dovoli, da zdrsne z nje, mora biti iz pravega materiala in obdelana na ustrezen način. Omenjeno podjetje strešno kritino obogati s kamenim posipom, zato da sneg ostane na pokrivalu objekta.

Streha za vsa območja in razmere

Streha, s katere ne pada sneg, pa ni primerna zgolj za hiše, ki se nahajajo v gorskem svetu, čeprav so tam snežne padavine obilnejše. Vse večji posegi človeka v naravo so povzročili podnebne spremembe, s temi pa so povezani vse pogostejši vremenski pojavi, ki povzročajo veliko škodo. Govora je predvsem o neurjih, orkanih in toči. Tudi v Sloveniji so določena območja večkrat zelo prizadeta. Med neurji je marsikatera streha poškodovana ali jo celo odnese. Narava daje človeku vedeti, da bo pretirano poseganje v okolje vodilo v propadanje in uničenje naravnega prostora in s tem umiranje določenih vrst, zaradi česar se lahko poruši celoten ekosistem.

Streha, ki je prijazna do okolja

Vse več podjetij, med njimi tudi podjetje Gerard se zaveda, da je treba spremeniti način dela in začeti uporabljati materiale, ki jih je mogoče reciklirati in niso škodljivi za okolje. Zeleno podjetje pomeni, da podjetje poleg materialov, ki jih je mogoče reciklirati, uporablja pri delu še druge materiale in pristope, ki okolju ne škodijo. Strešniki iz jekla so odlični zato, ker jih je mogoče reciklirati neštetokrat in se material ne nabira na odlagališčih, za katere primanjkuje prostora. Za prevoz jeklenih strešnikov je potrebnih manj tovornjakov, zaradi česar se pri delu porabi manj energije in v zrak je spuščenih manj škodljivih emisij.