Kljub hitremu razvoju današnje tehnologije in vsem številnim pomembnim premikom v evoluciji interneta, ki so nas morda oddaljili od človeškosti in temeljne potrebe po navezovanju stikov, pa vseeno lahko prav današnji moderni pripomočki poskrbijo, da naše najmlajše spodbujamo k iskrenim medčloveškim odnosom ter jih spodbujamo, da odkrito govorijo o svojih čustvih.

Pri tem pa so staršem lahko v pomoč tudi sodobne pravljice, ki jih imate na voljo na spletni strani Lahkonočnice in do njih lahko kadarkoli dostopate. Če vas zanima več o tem, potem obiščite njihovo spletno stran: https://www.lahkonocnice.si/kategorije/vse-pravljice, kjer lahko najdete slovenske sodobne pravljice v različnih oblikah, saj jih lahko berete, lahko si jih ogledate, listate po slikanicah ali pa jim prisluhnete.

slovenske pavljice

Lahko si sami ustvarite svojo zbirko najljubših zgodb

Žal je tako, da v današnjih časih številni starši zaradi prehitrega in preveč stresnega življenja nimajo časa ali energije, da bi zvečer svojemu otroku brali pred spanjem. A nič za to, saj lahko zelo hitro dostopate do aplikacije, v katero si lahko shranite najljubše sodobne pravljice, ki jih berejo znani slovenski dramski igralci ali pa kar pravi dedki in babice.

Te edinstvene in poučne sodobne pravljice so nastale izpod rok slovenskih pravljičarjev. Za pisane in zanimive ilustracije, ki bodo privabile tudi tiste otroke, ki se morda sicer otepajo knjig, pa so poskrbeli mladi ilustratorji.

otroške pravljice1

Od knjig in slikanic do filmov in zvočnih posnetkov

Nič ni bolj pomirjujočega od prijetnega, tolažečega glasu pravih babic in dedkov, ki so včasih svojim otrokom in vnukom brali različne pripovedke, zato so še posebej priljubljene zvočne pravljice, ki so jih napisali slovenski avtorji, berejo pa jih stanovalci domov za starejše občane.

Vsebine, ki se jih lotevajo sodobne pravljice so raznovrstne in so lahk

o ne le poučne in motivacijske, ampak tudi zabavne ter sproščujoče. Na spletni strani Lahkonočnice boste torej lahko na zelo preprost način dostopali do čudovitih zgodbic, ki bodo vašega otroka na najlepši možen način zazibale v spanec.