V zadnjem času lahko nekako opazimo zanimiv pojav, da takoj, ko nekdo najde neko zdravo rastlino ali plod in jo seveda zanese v razviti svet, se le – ta začne prodajati na veliko, začne se delati različne kombinacije in proizvode, najde se polno enih prednosti, pa čeprav raziskave še niso narejene in povsem enako se je zgodilo tudi takrat, ko so zanesli goji jagode v razviti svet. Seveda, kot vse zdravilne rastline, goji jagode poznamo že stoletja, pa se do zdaj ni toliko pisalo o njih, kot se sedaj. Vsekakor lahko rečemo, da so goji jagode zelo zdravilne, imajo veliko prednosti, vendar pa jih raziskujejo še premalo časa, da bi lahko rekli, da so toliko boljše kot vsi ostali plodovi. Zato res ne nasedajte vsemu, kar lahko preberete, škodijo pa goji jagode zagotovo ne in vsebujejo skoraj da največ vitamina C med vsemi plodovi, vendar skoraj da.

 

Tudi če goji jagode še niso tako raziskane in so tako opevane, pa še ne pomeni, da so zdravju škodljive

Kar se tiče novih modnih muh in usmeritev pri prehrani, je tako, da tisto, kar je novo, je vedno drago. Tudi goji jagode so danes kar precej drage, zato vseeno razmislite, če boste kupili raje goji jagode ali pa npr. camu camu, če si želite zaužiti ogromno vitamina C. Seveda so zdrave, vendar pa nikar ne verjemite, da se boste povsem pozdravili, če vam kar koli manjka, že samo zato, ker uživate goji jagode, nikar pa ne uživajte soka iz goji jagod.

Le – ta je namreč narejen iz veliko barvin in dodanega sladkorja in zakaj neki bi ga kupovali, ker je drag, če tudi slučajno ne boste dobili tistega, kar ste pričakovali. Lahko si kupite sadike ali pa kupite posušene goji jagode, ki so bile vzgojene in posušene na ekološki način in le tako boste imeli nekaj od njih.