Novica o pričakovanju vas je zagotovo navdala z nepopisno srečo. Takoj ko je bilo mogoče, ste pograbili vse knjige, ki ste jih lahko, in se poučili o negi otroka. Ko pa se bliža čas poroda, ste popolnoma zmedeni glede tega, kaj je treba vzeti s sabo. Preden se odpravite v bolnišnico, morate spakirati torbo s potrebščinami. Te vas bodo pripravile na porod in olajšale dneve, ki jih boste preživeli v bolnici. Ne skrbite, če ne veste, kaj vzeti s sabo. Tukaj je seznam za porodnišnico, ki vam bo povedal, kaj vse potrebujete: https://veva.si/seznam-za-porodnisnico/. Glede na to, da ste med nosečnostjo redno obiskovali ginekologa, že veste več, kot bi si mislili. Kot ste jo morali nesti s sabo na ultrazvok, tudi seznam za porodnišnico narekuje, da materinsko knjižico vzamete na oddelek za rojevanje.

Seznam za porodnišnico skrbi za energijo

Vaša ginekologinja vam bo dala tudi napotnico, ki jo morate nesti s sabo, kot pravi seznam za porodnišnico. Izvedeli boste, da sta del nujne opreme tudi primerna hrana in pijača. Vsak dober seznam za porodnišnico vam bo povedal, da potrebujete dovolj energije in vode ali elektrolitov. Najbolje je, da je to v obliki energijskih ploščic in hidracijskega napitka. Premalo tekočine lahko vodi do dehidraciji. V tem stanju ste brez moči. To pa zelo potrebujete, če želite dobro prestati dogodek. K nabiranju moči pa pripomore tudi dober spanec. Zato vam seznam za porodnišnico narekuje, da s sabo nesite udobna oblačila, tople nogavice in masko za oči.

Seznam za porodnišnico vodi do sproščenosti

Še bolje bo, če boste sproščeni. Sproščeni in v udobju boste doživeli nekaj, kar si želi vsaka nosečka: lahek porod. V seznam za porodnišnico so zato vključeni čepki za ušesa ali slušalke. Čepki bodo preprečili neželene zvoke iz okolice. Morebitno smrčanje ne bo motilo vašega spanca. Vaša najljubša glasba pa bo dvignila vaše razpoloženje in pomagala premagovati strah. Spočiti in polni energije se boste zlahka spopadli z velikim izzivom, ki ga ponuja življenje: S tem, da na ta svet spravite svojega otroka.