Ste le spoznali, da je vsekakor smiselno, da sem ter tja pogledate malo na najbolj znan slovenski portal, kjer obstajajo in se dobijo takšni kuponi popusti pa tudi, kjer lahko z le nekaj opravljenimi kliki pridete do bistveno bolj ugodnega nakupa? Ljudi, ki to poznajo in vedo, je na srečo vedno več, vendar pa je še vedno kar precej dvomljivcev, torej ljudi, ki ne verjamejo, da je lahko storitev ali pa izdelek enako kvaliteten kot v primeru polne cene ali pa cene z manjšim popustom. Vendar pa razlikujte med tem, zakaj obstajajo takšni kuponi popusti pa so lahko tako visoki in zakaj so drugače popusti nižji.

Razlog je le eden, zakaj in kako lahko obstajajo taki kuponi popusti pa so tako visoki

V osnovi morate vedeti, da so tista manjša znižanja namenjena le temu, da privabijo kupce v trgovino, da kupijo znižani izdelek in še kakšnega dodatnega, da si ogledajo ostale izdelke in se kupci potem tudi vračajo v trgovino. Na nek način je to pravzaprav vez s kupci. Drugi razlog pa je razprodaja, ko se trgovine želijo znebiti starih zalog. Ampak, kljub temu, da so oglaševane izredno nizke cene, pa še vedno ne pomeni, da je cena znižana na minimum, kot le gre, še vedno je namreč precej rezerve. Kako velika je ta rezerva, pa se vidi v tem, ko obstajajo kuponi popusti pa so lahko kar na enkrat 50 ali pa še več odstotkov.

Čeprav se vam še tako nelogično zdi, da so lahko tako velika znižanja s kuponi popusti pa jim pripadajo zraven, pa se zavedajte, da je tu smisel le branding. Torej za privabiti ljudi v neko podjetje, ki nima dovolj strank, kuponi popusti pa zelo visoki, namenjeni. Gre torej izrecno za pospeševanje prodaje na dolgi rok in promocija do takrat neznanega podjetja, ki vsekakor ima zelo veliko učinkov, saj ljudje praviloma pogledajo celo stran ali pa podjetje v poslovalnici kar obiščejo in še kaj kupijo zraven.