Človeško telo vsebuje na trilijone mikroorganizmov. Kaj bi porekli, če bi vedeli, da je to desetkrat več, kot je celic? Nadalje to lahko znese od kilograma do 2,7 kg. Če vas je to dejstvo prestrašilo, vas bodo naslednje informacije pomirile.  Zaradi svoje majhnosti, zasedejo le nekaj pičlih odstotkov prostora. Brez njih pa zdravja ne bi bilo. Tako je, za življenje so tako zelo pomembni, da jih boste želeli dodajati. Tukaj nastopijo prehranski dodatki probiotiki. Določeni posamezniki imajo preveč slabih bakterij in premalo dobrih. Zato so zanje priporočljivi probiotiki, ki vsebujejo kakovostne seve bakterij. Pomembno je, da je slednjih več. Kombinacija mora ustrezati potrebam posameznika.

 

Probiotiki potrebujejo vašo pomoč

Zdravje črevesja se da izboljšati z zdravo prehrano. Vsak dan je treba pojesti dovolj zelenjave in vlaknin. Izogibati se je treba predelani hrani. V fermentiranih mlečnih izdelkih, kot so jogurt, pinjenec ali kefir, so probiotiki. Težava je v tem, da mlečnih produktov ni priporočljivo uživati prepogosto. Ti se povezujejo z debelostjo, alergijami in celo rakom. Ker probiotiki, ki jih je mogoče najti v živilih, niso dovolj, je treba kupiti ustrezno prehransko dopolnilo. Preden ga kupite, je treba temo nekoliko raziskati. Niso vsi probiotiki enakovredni. Prehranski dodatek mora vsebovati žive probiotične bakterije. To je razlog, zaradi katerega morate biti pozorni na to, v čem se nahajajo.

 

Probiotiki morajo biti v primerni obliki

Tudi probiotiki potrebujejo zaščito. Nujno morajo preživeti pot do želodca, kjer lahko začnejo učinkovati. Zdi se, da so probiotiki postali moderni, zato boste nanje naleteli v marsikateri trgovini, naj bo to spletna ali fizična. Naj vas ne zavede prav vsaka škatlica, ki jo dobite v generični trgovini. Pozanimajte se, koliko sevov ima in kakšni so. Nadalje bodite pozorni na obliko in zaščito. Določeni probiotiki so obogateni s snovmi, ki izboljšajo zdravje še drugih delov telesa. Posebej za ženske se dobijo taki, ki so obogateni z brusnico. Slednja izjemno ugodno vpliva na sečila. Vsekakor vam bodo koristili, vendar morate izbrati take, ki bodo primerni za vas.