Ste kdaj razmišljali kako je vaše premoženje zaščiteno pred katastrofami, ki se sicer redko dogajajo, vendar ko se zgodijo so lahko usodne za podjetja in premoženja posameznikov? Rešitev na vsa vaša vprašanja je urejena požarna varnost. Verjetno ste že zasledili izobešene evakuacijske načrte po stenah podjetij in stavb, vendar navidezen občutek varnosti na žalost v večini primerov ni zadostna ko pride no najhujšega. Požarna varnost namreč zajema mnogo več, kot le evakuacijski načrt in nekaj gasilnih aparatov. Strokovnjaki vam poleg že zgoraj omenjenih zadev svetovali in vas poučili o trikih in zakonskih luknjah, ki se ga poslužujejo ustanove kot so zavarovalnice in zadevo kot je požarna varnost izkoriščajo kot izgovor za neplačilo zavarovalnih premij.

Naj vas požarna varnost obvaruje pred globami

Ste vedeli, da če inšpektor ugotovi nepravilnosti ali neskladje z zakonom, da se globe gibljejo med 300 in 20.000 evri? V večini primerih do glob pride ravno zaradi nerazumljivosti oz. napačne interpretacije kaj požarna varnost sploh pomeni. Strokovnjaki vas lahko tako s samim svetovanjem zaščitijo tudi izven samega področja požarne varnosti. Dobro urejena dokumentacija in pravilna izvedba samega plana tudi v praksi, vam lahko prihrani tako pri globah, kot pri marsikaterem glavobolu kar se tiče zavarovalnih polic. Življenjske, premoženjske in ostale zdravstvene zavarovalne police so velikokrat deležne izpodbijanja samih izplačil premij polic, največkrat prav zaradi nepravilnosti pri urejenosti požarne varnosti.

Za kaj vse more poskrbeti delodajalec?

Marsikdo se ne zaveda, da požarna varnost na delovnem mestu zajema tudi usposabljanje zaposlenih za varstvo pred požari, izdelava protipožarnih redov, izvajanje požarnovarnostnih ukrepov in še več. Vedno je potrebno določiti tudi odgovorno osebo, ki bo za samo požarno varnost tudi skrbela, ni pa nujno da je tudi oseba zaposlena v samem podjetju. Obstaja ogromno podrobnosti, na katere je potrebno biti previden za popolno ustrezanje direktivam in posvet z strokovnjakom iz stroke je nedvomno toplo priporočen. Naj bo požarna varnost vaše varovalo pred zakonskimi luknjami in ne ena izmed skrbi, ki bi lahko v prihodnosti ogrozila vaše premoženje in delovanje vašega podjetja.