Morda ste se pred urejanjem stanovanja vprašali, kaj je bolje, talne ploščice ali parket. Parket se zdi bolj razkošen in prestižen, pogreje prostor, po navadi je položen na tla v dnevni sobi in spalnici. Po drugi strani ploščice delujejo hladnejše, morda tudi nekoliko ceneno. Prednost ploščic je v tem, da jih je lažje vzdrževati in očistiti. Da bi vam bila izbira prizanesena, so proizvajalci ploščic začeli izdelovati ploščice, ki imitirajo vzorec lesa. Če izberete ploščice imitacija lesa, boste prelisičile vse, ki bodo mislili, da je celoten dom olepšan z naravnim lesom. Gre za kompromis, ki ni boljšega.

Ploščice imitacija lesa ogrejejo sobo

Odlična je izbira takšnih ploščic v imitaciji lesa za najlepši okras, ki pogreje prostor, tako kot bi ga parket. Kompromis, ki ga nudijo ploščice imitacija lesa, je odličen, saj boste dobili najboljše obeh svetov: čudovit naraven vzorec lesa in lahkoto vzdrževanja. Na ploščice namreč ni treba tako zelo paziti, kot bi morali paziti, če bi vaša tla pokrival parket. Še eno dobro lastnost imajo takšne ploščice, in sicer lep vzorec, zaradi česar tal ni treba pokriti s preprogo, na kateri se bo nabiral prah in preostala umazanija. Ne bo se vam treba bati, da boste ploščice uničili z razlito kavo ali kozarcem vode. Tudi insektov, ki bi lahko uničili parket, se vam ni treba bati, saj vaša tla niso res iz lesa.

Ploščice imitacija lesa s podobo listavca

Še eno prednost imajo ploščice imitacija lesa, in sicer lahko posnemanje katere koli vrste lesa, tla pa so lahko ali sijoča ali mat, po želji, in za dosego sijočih tal niso potrebni nikakršni posebni voski. Poleg tega, da je vzdrževanje takšnih ploščic preprosto in da niso občutljive, čiščenje vam bo vzelo kar se da malo časa, zato boste imeli več prostega časa za sproščanje in uživanje. Ploščice z lesnim vzorcem krasijo tudi stene kopalnice. Zadnje čase so moderne kopalnice, ki so opremljene tako, da se vam zdi, kot da se kopate v naravi. Imitacija lesa vam bo dala prav tak občutek. Ploščice v kopalnici pomenijo zaščito sten pred vlago.