Ljubiteljem zdrave prehrane poimenovanje pegasti badelj zagotovo ni neznanka. Tudi zdrav življenjski slog, ki obsega veliko gibanja, uživanje za telo dobre hrane in vode, ni vedno dovolj. Ne zadošča vedno, da je človek zdrav in fit. Še najbolj previdne lahko izda lasten tempelj. Takrat se morajo po pomoč obrniti na naravna zdravila, kot je pegasti badelj. Najdragocenejši del predstavljajo semena in listi, iz katerih izdelujejo izvlečke, tinkture in zdravilni prah. Gre za rastlino, katere zdravilni učinki niso odkriti na novo. Daleč od resnice, v domači lekarni je znana že več kot dve tisočletji. Izjemno lastnosti premore pegasti badelj Malinca je v svojo ponudbo vključila semena, ki jih pred uživanjem zdrobite.

Pegasti badelj v obliki zdrobljenih semen

Za to ne potrebujete mlinčka, dovolj je že terilnik. Pri različnih boleznih in poškodbah jeter pomaga pegasti badelj Malinca pa opozarja, da ne koristi le alkoholikom. Ta skupina ni edina, ki jih prizadene bolezen na tem organu. Nanj vpliva več dejavnikov. Uživanje nezdrave jedače, premalo vode, premalo prespanih ur. Nanj zelo negativno vpliva to, da se ljudje pretirano obremenjujejo. Vse to ga prizadene, zato potrebuje posebno pozornost in skrb. Glede na to, kako pomembne življenjske funkcije opravlja, si zasluži pomoč. To pa nudi prav pegasti badelj. Priporočljivo je, da vsak dan vzamete dve čajni žlički. Če vam je tako lažje, lahko pripravite tudi zdravilni čaj. Na tak način se tudi pripravite do tega, da popijete več vode.

Pegasti badelj uporabite na več načinov

Pazite na to, da boste vedno popili svežega. Lahko pa poskrbite, da bo ena od sestavin obroka. Če ga ne želite vzeti samostojno, ga posujte po solati, lahko ga zmeljete z jogurtom. Naj bo del vašega dnevnega smutija ali naj obogati skledico kosmičev. Najbolje je, če pegasti badelj zaužijete z zdravimi maščobami. Upoštevajte, da ne gre pričakovati čudežev, če ga vzamete le enkrat ali ga uživate en teden. Tegobe bo olajšalo le dolgotrajno uživanje. Zdravilni pegasti badelj naj bi bil del vašega jedilnika vsaj tri tedne.