V našem novem stanovanju je bila dnevna soba velika, zato je bila kot nalašč za povabilo prijateljev na večerjo ali preprosto druženje. Ko so prišli prijatelji k nam, so vstopili v dnevno sobo in bili presenečeni nad tem, kar so videli. “Vau! Kaj je to?” je bil njihov prvi odziv, ko so stopili na naš gotov parket. Lahko si predstavljate, kako smo bili veseli. Potem ko sem jim povedal o različnih korakih obdelave in proizvodnje lesa in sem celo naredil nekaj hitrih izračunov o ceni, se jim je vedno zdelo dobro in so rekli, da bi naredili enako. Nenehno so nam govorili: “To se zagotovo splača!” In imeli so prav: res se splača!

postavljanje parketa1

Primeren za vse stanovanjske prostore

Podjetje je za nas pripravilo ugodno ponudbo, zato smo se odločili zanjo. Poleg tega smo že vedeli, da jim lahko zaupamo, da bodo opravili odlično delo – potem ko smo videli, kaj so naredili v naši dnevni sobi, jedilnici in hodniku. Povedala sva jim za najine načrte in jim dala proste roke pri odločanju, kakšen parket bi bil najprimernejši za naše stopnice in hodnik. Običajno se uporablja v prostorih z večjim obiskom, kot sta hodnik ali predsoba. Vendar je v zadnjih nekaj letih zaradi svoje lepote, topline in elegance vse bolj priljubljen za uporabo v vseh prostorih doma (celo v kuhinjah).

parket

Ima dolgo zgodovino

Leseni parket se že stoletja uporablja v domovih in podjetjih po vsem svetu. Od skromnih hišic do veličastnih palač in muzejev lahko okrasni in geometrijski vzorci dodajo toplino in udobje vsaki notranji sobi ali prostoru. Sčasoma se je razvil iz tradicionalnih ročno rezanih blokov, povezanih v zapletene mozaike, v sodobnejše izvedbe, ki jih je lahko enostavno namestiti. Gotov parket lahko vsebuje do 20 % polnila (v primerjavi s 100 % polnilom, ki se uporablja pri laminiranih tleh). Najpogostejša polnila so smola, poliuretanska pena, vlaknene plošče, volneni filc in reciklirana lesna vlakna. Laminirana oblika je izdelana iz več tankih plasti pravega trdega lesa, ki so pod visokim pritiskom zlepljene z lepilom iz fenolne smole. Tako nastane talna obloga, ki je zelo močna in stabilna.