Slovenska zakonodaja določa, da mora vsak človek zaključiti osnovno šolo. V skladu s tem zakonom starši vpišejo svoje otroke v šolo, ko dopolnijo šest let. Otroci za šolo potrebujejo šolske potrebščine, kot so šolski učbeniki, zvezki za vsak predmet posebej, delovni zvezki, svinčniki in barvice. Vse naštete šolske potrebščine je treba nekam dati, da jih otrok lažje nosi vsak dan. Odličen za šolske knjige, delovne zvezke in peresnico je otroški nahrbtnik, ki ga najdete na tej povezavi: http://www.majtoj.si/otroski-nahrbtniki-in-kovcki-okiedog/nahrbtniki.html. Glavna naloga nahrbtnika za otroke je ta, da je uporaben. Uporabnost pa ni edina funkcija, ki naj jo ima otroški nahrbtnik.

Otroški nahrbtnik naj bo všečen

Ena od funkcij, ki naj bi jih imel otroški nahrbtnik, je estetska funkcija. Vsebina ni edina, ki je pomembna, pomembna je tudi zunanjost, Otroku mora otroški nahrbtnik biti všeč. Nosil ga bo vsak teden od ponedeljka do petka, in to več let. Najboljši otroški nahrbtnik, ki je tudi najbolj primeren za otroka, je torej uporaben in lep. Vsako oko ima svojega malarja, pravijo. Zato bo tudi vsakemu otroku všeč drugačen otroški nahrbtnik. Nahrbtnik za otroke mora poleg tega, da je uporaben in lep, biti tudi trpežen, saj je to predmet, ki mora vzdržati vsaj eno leto zelo pogoste rabe.

Otroški nahrbtnik z različnimi vzorci

Šolski učbeniki, delovni zvezki, zvezki za matematiko, angleščino, slovenščino, geografijo, biologijo, fiziko, kemijo in vse druge predmete so težki, zato mora biti material, iz katerega je izdelan otroški nahrbtnik, dovolj močen in trpežen. Otroki, ki so komaj začeli hoditi v šolo, v prvi razred, seveda ne bodo želeli enakega otroškega nahrbtnika, kot ga imajo otroci, ki so starejši in obiskujejo tretji ali četrti razred. Ti, ki izdelujejo nahrbtnike za otroke, se tega več kot očitno zavedajo, zato je v ponudbi ogromno modelov otroških nahrbtnikov, ki se razlikujejo po obliki, materialu, iz katerega je otroški nahrbtnik izdelan, barvi, vzorcu in potisku.