Še vedno nekateri menijo, da je dovolj, da imajo spletno stran in da jih bodo uporabniki interneta na internetu našli že zgolj zato, ker na internetu imajo spletno stran. Iz lastnih izkušenj vam povem, da ko še nisem imel tako rekoč nič izkušenj z internetom, sem tudi sam mislil, da je tako. Pred nekaj leti, pa sem ugotovil, da je tisto kar prinaša želeno izključno in zgolj optimizacija strani. Seveda, če vse ostalo prej ni narejeno tako kot mora biti, tudi sama optimizacija strani ne bo prinesla želenega rezultata. Najprej mora biti spletna stran narejena tako kot je potrebno, narejena podrobna analiza trga in šele nato na vrsto pride optimizacija strani.

Kakšna je pravilna optimizacija strani?

Najprej mora lastnik spletne strani določiti cilje, ki jih želi doseči s spletno stranjo. Na podlagi te določitve, se nato izvede podrobna in kvalitetna analiza obstoječe strani in konkurence na trgu oz. le konkurence, če spletne strani še ni. Nato pride na vrsto izbira ključnih besed, ki so primerne za to stranko, za njene produkte in / ali storitve, ki jih ponuja svojim strankam. Na podlagi tega izbora, se nato pogleda struktura spletne strani, in sicer ali so pravilno izbrana imena osnovne in ostalih podstrani na spletni strani. Zatem sledi urejanje url-jev, pisanje meta opisov in ne nazadnje pisanje vsebine za na spletno stran v skladu s SEO pravili. Šele, ko je vse to narejeno, se lahko optimizacija strani začne. Se je boste lotili sami ali jo boste zaupali strokovnjaku?

Optimizacija strani prinaša dobiček

Kot že sam glavni naslov tega članka govori, optimizacija strani podeseteri vložek, ki ste vanjo vložili. Ampak, zgolj in samo, če je delana pravilno. Glede na vse zgoraj napisano, si jo upate delati sami ali bo veliko bolje, da boste optimizacijo prepustili strokovnjaku, ki se s to storitvijo ukvarja že najmanj 10 let? Če želite, da se napisano v naslovu uresniči, je edina prava izbira strokovnjak.