Cenik računovodskih storitev ni oblikovan na podlagi nikakršnega zakona ali predpisa, temveč je oblikovan različno od podjetja do podjetja. Pustimo v nimar sedaj tiste, ki pri postavitvi cene gledajo na cene konkurenčnih podjetij. Navadno se cenik računovodskih storitev oblikuje individualno glede na to, kakšne so zahteve stranke, kolikšen je obseg dela, kaj vse bo treba delati in tudi, če mora računovodski servis prevzeti program stranke, torej se je uporabe programa treba najprej naučiti, šele nato uporabljati.

Vse to so namreč dejavniki, da se cenik računovodskih storitev sploh lahko oblikuje, ampak seveda le v primeru, če gre za kakšno večjo stranko. V kolikor pa je stranka kakšen manjši s. p., ki imajo le svojo plačo, obseg poslovanja pa je velikosti podjetja primeren, torej majhen, potem pa se cena lahko določi v naprej. Tako imajo lahko računovodski servisi za takšna podjetja cenik računovodskih storitev objavljen kar na spletni strani, ampak nujno morajo imeti zraven še pripis, da gre zgolj za informativen izračun, sicer se kaj hitro zgodi, da kdo navedeno ceno vzame za sveto.

Tu pa ga zakon ščiti in pravi, da mora ponudnik storitev zaračunati na podlagi cene, ki je navedena, če ni nikjer dopisano, da so cene informativne narave. Kako in koliko pa posamezni računovodski servisi zaračunajo posamezen obseg dela in ostale faktorje, ki so bile navedene višje v članku, pa je odvisno od računovodstva do računovodstva. Če izbirate računovodski servis na podlagi cene, potem je najbolje, da ponudbo zberete od čim več ponudnikov.