Za vse, ki so željni športnih avtomobilov, bo Renault Megane brž potešil njihovo žejo. Prihaja namreč novi Renault Megane Grandtour, ki bo svoje dosedanje občinstvo zagotovo še razširil. Če ste s samimi novostmi in izboljšavami tega vozila že seznanjeni, potem morda tale članek ne bo ravno najbolj poučen. V nasprotnem primeru pa, če ste novinec, ko gre za Renault Megane, pa boste vsekakor dobili podrobne tehnične informacije, saj si bomo pogledali, v čem se razlikuje od svojih konkurentov in športnih vrstnikov. Sedaj si pa zategnimo varnostni pas, saj s pospešeno hitrostjo drvimo proti imenitnim novostim, ki jih Renault Megane prinaša.

 

Fantastično opremljen Renault Megane Grandtour, daje občutek pravega dirkalnega avtomobila

Če ste kadarkoli želeli voziti športni avto, je zdaj pravi čas, saj kot vemo, prihaja nam naproti Renault Megane GT, kar pomeni, da je športno ojačan in dodelan. Ravno tako kot po navadi, bo tudi tokrat mogoče izbirati med bolj zmogljivimi motorji za samo vozilo. Izbira pa se bo za Renault Megane v športni različici tokrat razlikovala med motorjem, ki vsebuje 165 konjske zmogljivosti in bo delovala na diesel gorivo ali bencin, ki bo meril 205 konjskih moči.

Na tem mestu pa je treba povedati tudi, da bosta obe varianti izjemno zadovoljivi, saj obe tečeta tekoče predvsem pa hitro. Sam Renault Megane v športni obliki bo tudi vseboval sistem štirikolesnega krmiljenja 4Control, ki s pomočjo vzvratno obračanjem zadnjih koles pri nizkih hitrostih omogoča veliko bolj natančno in okretnejšo vožnjo, medtem, ko pri večjih hitrostih (nad 80 km/h), pa kolesa začne vrteti v smeri prvih, ki omogoča bistveno boljšo stabilnost pri večjih hitrostih. Za pospešeno in boljšo učinkovitost pa ima Renault Megane na voljo tudi možnost RS drive, ki po aktivaciji zagotovi, da izberemo športni način vožnje, ki pa izboljša odzivnost volana, pa tudi samo delovanje motorja postane veliko bolj izrazito, kar pa le še pridoda k športnemu občutku.