Če ste mnenja, da ni vedno tako, da več kot plačate, boljšo kvaliteto boste dobili, potem to mnenje spremenite vsaj za notranja vrata za otroško sobo. Nikakor ni res, da so notranja vrata enako dobra in to ne glede na to, ali so poceni ali pa draga. Notranja vrata, ki so poceni, nikakor niso enako dobra in če vam je vseeno, ali so notranja vrata polnjena s kartonom ali pa z lesom, pri čemer je jasno razlika tudi v zvočni izolativnosti, potem je res vseeno, za kako drago opcijo in s tem kako kvalitetno opcijo se boste odločili.

Razlogov, da naj bodo notranja vrata za otroško sobo še posebej kvalitetna, je kar nekaj

Vsi, ki imate doma majhne otroke, se prav gotovo strinjate, da ga ni hujšega, kot da se otrok zbudi sredi noči ali pa zvečer, ko bi vam pasalo nekaj miru in si zato ne smete privoščiti ničesar, zgolj samo tišino. Mnogim sprostitev pomeni tudi gledanje televizije, ki marsikaterega otroka zmoti, saj potrebuje resnično le mir in tišino pri svojem spanju. Odrekanje res ni potrebno, če imate kvalitetna notranja vrata, saj so le – ta narejena iz polnega lesa, vmes pa ni nobenega kartona, ki pa je pri poceni različicah notranjih vrat.

Prav tako, če se otroška soba nahaja kje v bližini kuhinje, potem ne bi smeli zvečer vzeti ničesar niti iz hladilnika, kaj šele kaj drugega početi – res težko in naporno za starše. Zato, če že ne nikjer drugje v stanovanju, naj bodo vsaj v otroški sobi notranja vrata prava, masivna in to takšna, ki so izdelana po naročilu in ki jih strokovno vgradi sam izvajalec. Le na ta način bo zagotovljena zvočna izolativnost tudi ob vratih, saj nič kaj dosti ne pomaga, da so notranja vrata narejena tako, kot je treba, če pa ob obokih vrat ni poskrbljeno za ustrezno namestitev.