Kakovostni nosilci za kolesa na strehi avtomobila so namenjeni za učinkovit in varen transport enega ali več biciklov. Ta dodatna strešna oprema s stojalom za kolo je nameščena na nosilne prečke, ki jih je mogoče enostavno montirati, saj so na strehi avtomobila izdelane tovarniške luknje, prav za ta namen.

Nosilne prečke lahko pustimo ves čas na vozilu, medtem ko stojalo za kolo lahko namestimo po potrebi. Prednost tega je tudi v tem, da lahko na prečke namestimo tudi strešni kovček za shranjevanje prtljage in športne opreme. Sicer pa so nosilci za kolesa enostavni za montažo in odstranjevanje, pri čemer ne potrebujemo posebnih orodij, saj orodja običajno že pridejo v paketu z opremo.

Strešno stojalo za kolo z varnostnim sistemom

Strešni nosilci za kolesa so nameščeni na nosilne prečke na treh delih. Srednji del bicikla zaobjema aluminijasta ročka, ki trdno drži večino teže. Prednje in zadnje kolo pa je pritrjeno na prečko z močnimi objemkami, ki kolo med vožnjo še dodatno stabilizirajo.

Nosilec za kolo na strehi avtomobila je opremljen tudi z varnostnim patentom in sistemom, ki vključuje varnostne zaponke in integrirane ključavnice. Sistem kolo varuje pred morebitnimi krajami in tatvinami, zato bicikel lahko pustimo na strehi avtomobila, tudi ko nas ni v bližini.

Transport večjega števila koles na strehi avtomobila

Strešna dodatna oprema za transport lahko sprejme večje število biciklov. Število naloženih biciklov pa je odvisno predvsem od nosilnosti strehe avtomobila ter od maksimalne nosilnosti prečk. Pred montažo je zato dobro preveriti natančne specifikacije strešne nosilnosti posameznega modela avtomobila in prečk.

Kakovostni aluminijski nosilci za kolesa z nosilnostjo do 15 kilogramov so na voljo za nakup v specializirani spletni trgovini Withcar. Strešna oprema za avto Withcar nudi stojala za kolo, ki so opremljena z varnostnim sistemom s ključi. V paketu pa trgovina pošlje tudi navodila za montažo in material, ki je potreben za pritrditev in odstranjevanje nosilcev iz strehe avtomobila. Na opremo nudijo tudi petletno garancijo s certifikatom proizvajalca Nordrive.