Ko se odločate za nakup oziroma naročilo novega pohištva, morate biti pozorni na marsikaj. Še zlasti je to pomembno za elemente oziroma kose, kot so stopnice. Pri nas so še vedno najbolj priljubljene lesene stopnice, ki v prostor in tudi izven njega prinašajo ne nazadnje veliko mero domačnosti.

Lesene stopnice po naročilu v prvi vrsti od vas zahtevajo, da se odločite, iz katere vrste lesa bodo narejene. Pri nas se za izdelavo tovrstnega pohištva najpogosteje odločamo za oreh, hrast, bukev, macesen, kostanj, jesen in tudi za smrekov les.

Izbor stopnic je odvisen od lege stopnišča

stopniceLesene stopnice po meri so odvisne tudi od same lege stopnišča. Lahko so izdelane v obliki črke U, L, lahko so ravne. Priljubljene so, na primer, lesene pohodne ploskve na beton, na železno konstrukcijo. Pri naročilu in kasneje pri izdelavi je še posebej pomembno, da se upošteva, ali se bodo izdelale samo pohodne ploskve ali pa si želimo imeti še čelne lesene ploskve.

Dostava, montaža in izdelava spremljevalnega programa za stopnice

Lesene stopnice po meri vključujejo še dostavo, montažo in ne nazadnje tudi izdelavo spremljevalnega stopniščnega programa. V to se šteje izdelava ograje, okrasnih letvic. Nekateri med vami se boste odločili tudi za opremljanje stopnišča z lesenimi stopnicami, ki vključujejo zapiranje stopnišča z vrati. Ta so lahko drsna ali krilna. Drsna so zlasti dobrodošla za ožja stopnišča.

Različne tehnike izdelave stopnic iz lesa

Lesene stopnice po meri vključujejo pri izdelavi še vrsto različnih tehnik. To so, na primer, oljenje, barvanja, furnir, beljenje, ščetkanje, lakiranje.

Pri nas je najbolj priljubljeno povpraševanje po izdelavi klasičnih lesenih stopnic. To pomeni ravno stopnišče ali stopnice na beton. Vse pogostejša pa so tudi povpraševanja, ki se navezujejo na okrogle stopnice. Te so zlasti priljubljene v poslovnih prostorih. Ne nazadnje pa si jih lahko, če vam to dovoljujejo prostorski pogoji, postavite tudi pri sebi doma.