drazbe123Ali ste se kdaj udeležili dražbe? Je bila zanimiva, dolgočasna, kratka, dolga? Da bi bila dražba dolgočasna je skoraj neverjetno. Res pa je, da je lahko kratka. To pomeni, da se hitro zaključi. Običajno je razlog za to, da ni bilo veliko interesentov ali pa zgolj to, da je nekdo že s svojo ponudbo »pometel« z ostalimi interesenti.

Napetost se običajno veča, ko ostane zgolj še nekaj udeležencev, ki še niso odstopili in so za določen predmet pripravljeni ponuditi več in več. In potem se medsebojno spogledujejo ter upajo, da bo nekdo drug odnehal in bo predmet njihov. Pa vendar, veliko je odvisno prav od tega, koliko lahko nekdo plača. Kajti, četudi smo recimo velik ljubitelj določenega predmeta, zaradi katerega smo na dražbi, pa če nimamo dovolj finančnih sredstev ali pa že gre za nam nesprejemljivo ceno, bomo žal odstopili. Dražba pa se bo nadaljevala vse dokler ne ostane samo en interesent, ki je na koncu tudi zmagovalec.

Vsak od nas kdaj čuti napetost, bodisi pozitivno ali negativno. Morebiti v nas prebuja čisto druga čustva. Vsekakor pa vsak od nas doživlja stvari drugače. Hkrati pa v nas enake stvari prebujajo enaka čustva ali popolnoma drugačna. Ljudje smo res zanimivi. In kar nam je zanimivo tudi, je spremljanje dražbe. Sploh, če je dražba napeta.

Sicer nobene dražbe skoraj ne moremo vnaprej predvideti in nikoli vse do zadnjega trenutka ne moremo vedeti, kdo bo zmagovalec, lahko pa seveda upamo, da bomo mi. Zanimivo pa je, ko spremljamo želje drugih posameznikov, katerih je dražba priložnost za nakup želenega predmeta. Ko vidimo, kako močno si ga želijo. In, da na koncu lahko zmaga zgolj en.

Torej je napeta prav vsaka dražba, kajti do samega konca ne moremo vedeti rezultata. So pričakovanja, želje in upanje, nikakor pa ni nič sigurno vse do samega zaključka.