Vsako leto, ko se približuje čas dopustov, se vsi veselimo, da smo končno dočakali trenutek za malo sprostitve. Poleti se Slovenci najraje odpravimo na morje. Vedno več ljudi se odloči tudi za kampiranje, saj nam kampiranje nudi možnost direktnega kontakta z naravo in uživanja  v svežem morskem zraku.

hladilna torba

Če smo se odločili za kampiranje, pa bomo morali s seboj odnesti veliko različne opreme. Pomembno je, da imamo šotor, spalne vreče, blazine, manjši kuhalnik, ter hladilnik. Če hladilnika nimamo pa bo odlična zamenjava, uporaba hladilne torbe, v kateri bomo lahko shranjevali pokvarljiva živila.

 

Katero hladilno torbo izbrati

Hladilna torba pa ni pomembna le na morju. Uporabimo jo lahko v različnih situacijah, ko moramo prenesti večjo ali manjšo količino hrane ali pijače. V poletnem času je idealne sopotnik za vsak enodnevni izlet, saj vanjo lahko lepo pospravimo celotno kosilo ali pa hladen prigrizek, ki si ga bomo privoščili na poti.

Ko se dlje časa peljemo v razgretem avtomobilu, nam bo na postajališču zagotovo prijala mrzla pijača iz hladilne torbe. Poleg tega bomo z uporabo hladilne torbe veliko privarčevali, saj nam na postajališčih ne bo potrebno kupovati drage hrane in pijače.

Napredne hladilne torbe

Hladilne torbe, ki jih dandanes lahko kupimo v trgovinah, so veliko boljše in bolj kvalitetne, kot tiste, ki jih imamo že dlje časa doma.  Izdelane so iz boljših materialov, ki resnično dolgo ohranjajo živila sveža in okusna.

Nekatere hladilne torbe se lahko priključijo celo na avtomobil. Takšna hladilna torba, ki je primerna za napajanje, je odlična, saj za njeno delovanje ne potrebujemo ledu. Enostavno jo namestimo v prtljažnik in jo priklopimo na avto.

Navado so hladilne torbe precej velike in vanje lahko pospravimo tudi do 20 litrov pijače. Vgrajen imajo tudi prezračevalni sistem, ki poskrbi, da se znotraj hladilne torbe ne naberejo neprijetne vonjave.