Postelja je v spalnici nepogrešljivi kos pohištva, vendar tudi brez nočne omarice ne bo šlo tako enostavno. So priročen dodatek vsake spalnice, s pomočjo katerega imate vaše osebne stvari vedno pri roki. Če se vam zdi izbira tega kosa pohištva nekaj enostavnega, pa temu ni tako. Še posebej, če jih izbirate po tem, ko ste vso ostalo pohištvo že kupili. Pri nakupu je potrebno upoštevati nekaj pravil, s katerimi boste dosegli uravnoteženost v prostoru ter ustvarili sproščujoče in prijetno vzdušje, pri tem pa vam lahko pomagajo tudi najnovejši trendi na področju oblikovanja in notranjega opremljanja. Katera bi ustrezala vaši spalnici, si poglejte na https://www.salonpohistva.si/nocne-omarice.

Kakšne izbrati?

nočne omarice

Pri tem, kakšne nočne omarice boste izbrali, največjo vlogo igra velikost spalnice. Ponavadi se pri izbiri odločimo za dvojno, kar pomeni en kos pohištva na vsaki strani postelje. Pomembno je tudi, da veste, kakšen stil nočne omarice se bo podal v obstoječ prostor. Morda lahko novo ali moderno spalnico popestrite tudi s kakšnim bolj tradicionalnim kosom ali nočno skrinjico, lahko pa videz nočne omarice prilagodite stilu že obstoječega pohištva. Poleg videza sta pomembna tudi velikost in oblika. Višina nočne omarice naj bo prilagojena višini postelje, kakšen stil boste izbrali pa je odvisno od vašega okusa in potreb po prostoru. Izbirajte med odprtimi policami, vratci, predalniki ali najrazličnejšimi kombinacijami vseh.

Nočne omarice in najnovejši trendi oblikovanja

Trenutno je zelo popularen skandinavski stil notranjega oblikovanja, ki zagovarja minimalizem in funkcionalnost. K temu se odlično podajo preproste nočne omarice v minimalističnem stilu, v svetlih barvah, naravnem lesu in na visokih nogicah. Trend letošnjega leta so tudi kovinske barve in kosi pohištva, ki prostoru vdahnejo eleganco in prefinjenost. Nikdar pa iz mode ne gredo zanimivi kosi nenavadnega oblikovanja, ki pritegnejo pozornost in so svojevrsten kos pohištva. Pri vsem tem ne gre spregledati tudi vedno brezčasne uporabe naravnih materialov oz. lesa in svetlih barv.