Čeprav je šele februar in so nedolgo tega bile na vrsti zimske počitnice ter najvišja območja še vedno prekriva snežna odeja, čas mineva izjemno hitro. Še preden bi trenili z očmi, bo tukaj poletje. Poleti pa se velika večina ljudi odpravi na počitnice na morje. Ker je v glavni sezoni velika gneča, je treba že prej rezervirati apartmaje, hotele ali celo novo vrsto nastanitve, to so mobilne hiške. Katero obliko nastanitve izbere posameznik, par ali družina, je odvisno od želja. Mobilne hiške so vedno bolj priljubljene, morda tudi zato, ker spominjajo na glamping. Namreč, združujejo razkošje s kampom. Na tej spletni povezavi si je mogoče ogledati, kako so videti mobilne hiške: https://1nadan.si/vse-ponudbe/mobilne-hisice-hrvaska.

Mobilne hiške za razkošne počitnice

Zakaj ne bi na počitnicah uživali v razkošju, pa vendar ne v hotelu? Po navadi so mobilne hiške nastanjene bliže morju kot na primer kak hotel. Takšne hiške paru ali družini nudijo nekoliko več zasebnosti, hkrati pa ni treba vstajati ob sedmih, da pravočasno pridete na zajtrk, da ne zmanjka skodelic ali vašega najljubšega pekovskega peciva. V primerjavi z apartmaji so mobilne hiške opremljene z modernejšo opremo, na voljo pa je tudi terasa, na kateri boste z veseljem zajtrkovali, kosili, večerjali ali le počivali v prijetni družbi, s kozarcem dobrega vina v rokah. Mobilna hiška je odlična alternativa tako prikolici s šotorom kot hotelski sobi ali apartmaju.

Mobilne hiške so alternativa šotoru

V hotelu nastanjeni ljudje morajo vstajati bolj zgodaj, če želijo zajtrkovati. V sobi nimajo ne kuhinje, pa tudi terase nimajo vsi. Zato ne morejo počivati v hotelu, kot se spodobi počivati na morju. V hotelski sobi se prav tako ni mogoče družiti z večjo družbo prijateljev, ki jih srečate na morju. Medtem pa nastanjeni v šotoru nimajo dovolj velike zasebnosti, kopalnico morajo deliti s celotnim kampom in obrok si težje pripravijo sami, razen če ves čas želijo jesti ribe ali čevapčiče na žaru. Modernejše mobilne hiške imajo po navadi odlično opremljeno kuhinjo, v kateri lahko pripravite najrazličnejše jedi, da boste uživali v obrokih kot pravi gurman.