Vsi poznamo magnezij, vendar koliko od nas resnično razume njegovo uporabnost? Je četrti najbolj zastopan mineral v človeškem telesu. Vsebuje ga vsaka celica, zato je v telesu precej pomemben. Element, ki ni le kovina prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k ravnotežju elektrolitov, k delovanju živčnega sistema in mišic, k ohranjanju zdravih kosti, in mnogo drugim prednostim, katere potrebujemo za zdravo življenje. Vse od teh in še več je navedla tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA).

magnesium mg

Kateri magnezij kupiti?

Ker danes poznamo vrsto ponudnikov s prehranskimi doplonili, nas lahko zavede, da so vsa ta dopolnila enake kakovosti. Najbolj priporočen magnezij je ekološki. To pomeni, da je ekološko pridelan in 100% naraven. Na primer, obstaja takšen, ki je pridobljen iz morske trave. Gre za vrsto Ulva lactuca, ki vsebuje tudi druge pomembnimi snovi, kot sta kalcij in železo. Potencial, ki ga imajo morske alge v človekovi prehrani, pa je že dolgo znan.

Uporaba le tega je priporočena na 2 kapsuli na dan. Razen v primeru izjemno aktivnih ljudi, katerim se svetuje tudi do 3 kapsule na dan. Z nekaj vode zaužijte obe / vse tri skupaj pred jedjo.

Priporoča se vsem, ki imajo povečane potrebe po tem mineralu. Odličen za športnike, splošno aktivne ljudi, vse tiste, ki so pod stresom, nosečnice, vegetarijance, vegane in vse, ki želijo poskrbeti za ugodne vplive, ki jih je potrdila EFSA.

izdelki ki vsebujejo magnezij

Magnezij iz narave

V naravi pravzaprav kovina, a je nikoli ne najdemo v obliki samostojnega elementa. Vedno je namreč vezan na druge snovi, kot so npr. aminokisline. Dober naravni vir so rastline, a je treba poiskati take, ki ga vsebujejo dovolj, da lahko z njihovo pomočjo pokrijemo dnevne potrebe po tem pomembnem mineralu.

Ekološka pridelava pomeni, da je produkt popolnoma naraven, veganski, brez glutena, brez laktoze ali sladkorjev, polnil in drugih dodatkov.

Torej naraven magnezij je popoln odgovor za vse tiste, ki se sprašujete katerega kupiti.