Mikrodermoabrazija je tretma za nego kože pri katerem se na kožo brizgajo mikrokristali in nežno odstranijo njeno najbolj zunanjo plast. To izboljša proizvodnjo kolagena, pomaga zmanjšati drobne linije in gube in pomaga odpraviti znake poškodovane kože. Postopek lahko pomaga tudi pri aknah; z njo se zožijo pore in spodbudi rast novih celic v povrhnjici. Za boljše rezultate se pogosto uporablja skupaj s kemičnim pilingom. Več o postopku si lahko preberete tukaj.

Kaj dosežemo s tem postopkom?

Z mikrodermoabrazijo lahko dosežete še globlje čiščenje kot z nekaterimi drugimi metodami, vendar gre za nežen postopek, ki ne vključuje grobih kemikalij in ne poškoduje vaše kože. Mikrodermoabrazija ali diamantni piling pomaga odstraniti odmrle celice iz zgornje plasti kože in tako spodbuja rast novih celic. Rezultat je svetlejši ton in na otip bolj gladka koža. Mikrodermoabrazija lahko pomaga tudi pri brazgotinah po aknah, strijah in hiperpigmentaciji, kot so sončne ali starostne pege.

 

Priprava na diamantni piling

Mikrodermoabrazija je nekirurški, minimalno invazivni postopek. Za pripravo nanj morate storiti zelo malo. Dobro je, da se o težavah s kožo pogovorite s strokovnjakom za nego kože in ugotovite, ali je ta postopek primeren za vas. Pogovorite se o vseh preteklih kozmetičnih posegih in operacijah ter o alergijah in zdravstvenih težavah. Morda vam bodo naročili, da se približno teden dni pred postopkom izogibate izpostavljanju soncu. Prav tako vam lahko svetujejo, da približno 3 dni pred tretmajem prenehate uporabljati kreme in maske. Pred začetkom postopka odstranite vsa ličila in očistite obraz. Več informacij o proceduri si preberite tukaj.

Vedeti morate, da postopek na splošno velja za varnega za vse vrste in odtenke kože, tudi za tiste z občutljivo kožo ali kožo, nagnjeno k aknam. Čeprav bo postopku vaš obraz morda nekoliko suh ali napet, lahko z vlažilno kremo ta občutek hitro povrnete v normalno stanje. Pogosti neželeni učinki postopka so blaga oteklina in rdečica. Te običajno izginejo v nekaj urah po tretmaju. Vidne rezultate lahko pričakujete takoj po posegu. Število potrebnih seans je odvisno od resnosti težav vaše kože in vaših pričakovanj.