Ni ga bolje kot dan začeti z nečim, kar te napolni z energijo, ti da dodatno voljo, te res prebudi in na splošno dvigne voljo do življenja. Prav zato je matcha prava izbira zate in ne več navadna kava, s katero tradicionalno začenjamo dan, pa čeprav sami vemo, da nam bolj škodi kot koristi. Načeloma korist čutijo vsi tisti, ki šele začenjajo s pitjem kave, saj se telo nanjo še ni navadilo, pa tudi oni čutijo hiter upad energije po začetnem navalu. Glede na to, da pa se res zelo težko dobi tista res prava, kvalitetna in dobra matcha, ki bi jo bilo hkrati tudi enostavno pripraviti, pa sploh ne čudi dejstvo, da matcha prav zelo pri nas ni priljubljena. Malinca je tu naredila pravo spremembo pri nas, saj je ponudila takšen napitek, ki je všeč vsem.

Zakaj je ta matcha tako drugačna?

V osnovi je zelo pomembno, da je matcha kvalitetna, a kljub temu, da imate še tako kvalitetno matcho, ni nujno, da vam bo uspel napitek, ki vam bo všeč. Mnogim se zdi, da je matcha mnogo preveč grenka, da ni okusna in se je zato nikakor ne morejo navaditi, hkrati pa je tudi priprava zelo zapletena, pa četudi najdemo na spletu toliko receptov, ki obljubljajo enostavno in super dobro pripravo in napitek. A ko boste enkrat poskusili napitek Malince, boste povsem presenečeni in si kar na enkrat ne boste predstavljali več jutra brez nje. Gre za res enostaven napitek, saj se ta matcha samo zmeša z vročo vodo ali mlekom in napitek je pripravljen, dodani pa so ji vsi dodatki, da matcha postane res tisto kar je, da dobi okus, ki ga ne znamo opisati, čutimo pa ga zelo dobro.

Pripravljena pa je le kot matcha latte

Če boste želeli, da je matcha kot taka pripravljena, morate pri Malinci poiskati matcha lette mix. V tej trgovini se dobi tudi v prahu, pa si iz nje sami pripravite napitek ali pa jo dodate kateri drugi jedi ali pecivu, kar se vedno pogosteje uporablja, da pecivo dobi nek novi okus, ki je vsem všeč, a je hkrati povsem nenavaden.