Eden izmed boljših pripomočkov, ki jih uporabljajo športniki in prav tako za fizioterapevti, za lajšanje bolečin v mišicah ter razbijanje vozlov, je rebrasti masažni valj, kateri vam bo pomagal do hitrejšega okrevanja po aktivnostih. Na trgu je že kar nekaj takšnih in drugačnih pripomočkov, ki seveda ponujajo odlične rešitve za vašo težavo.

rebrasti masažni valj

Če ste začetnik ali pa profesionalen športnik, je masažni valj ena izmed odličnih stvari, ki jih zagotovo uporabite po končanem treningu. V primeru, če ga pa še niste preizkusili, vam svetujemo, da to storite takoj, saj ne samo da se boste boljše počutili, vendar vam bodo mišice še kako hvaležne.

 

Kako rebrasti masažni valj deluje?

Masažni valj je tako oblikovana tuba, ki je po navadi znotraj votla, zunaj pa oblečena z mehko ali trdo peno. Lahko je gladka ali pa ima izbokline oz. unikatno površino, ki je zadolžena za še globljo razbremenitev napetih mišic in kit. Ta izdelek ali vrsta izdelkov deluje tako, da manipulira z mehkim tkivom enako, kot kak maser ali športni terapevt. Dodatek izboklin deluje podobno kot prsti terapevta, tako da razbremeni vozličke in zmasira boleča mesta.

 

Pozitivne lastnosti

Ti izdelki so izdelani zato, da si lahko z njimi ob morebitnih bolečinah, krčih in vozlih, pomagamo kar sami doma. Le nekaj minut na dan vam bo vzelo, vendar bodo rezultati zagotovo zadovoljivi. S čim se vam bo prikupil ta roler?

masažni valj

Na splošno imajo vrsto pozitivnih lastnosti, ki telesu pomagajo pri regeneraciji. Pa si poglejmo, katere to so:

  • izboljšuje pretok krvi in fleksibilnost tkiv,
  • učinkovita terapija, ki si jo lahko naredite kar doma,
  • hitro in učinkovito lajša mišične bolečine,
  • mobilnost hrbtenice in boljša gibljivost,
  • poglobljen razteg mišičnega tkiva,
  • sproščenost mišic,
  • ciljno masiranje želenih mišic.

Masažni valj je prenosen, tako da ga z lahkoto odnesete s seboj kamorkoli. Na voljo je več velikosti in dizajnov le-tega. Priporočamo pa vam, v primeru, če ste začetnik, da najprej preizkusite mehkejšega in mogoče celo gladkega, ter nato postopoma izberete tistega z izboklinami in tako pripravite mišice na prodornejši material, ki globoko zmasira močne vozle in napete kite.