Kar se tiče magnezija, lahko z veseljem ugotovimo, da gre za zelo dobro raziskan mineral, hkrati pa so znanstveniki tudi že odkrili, za katere težave je potrebna posamezna oblika magnezija. A kljub vsem tem raziskavam pri nas še vedno pomanjkanje magnezija mnogo prevečkrat povezujemo samo z nočnimi krči. Dejansko velja, da če oseba nima nočnih krčev v mišicah, potem mu ne primanjkuje magnezija. Je pa res, da če oseba v takem primeru vzame magnezijev citrat Hiša zdravja podjetja, se mu bodo krči kaj hitro, že po nekaj dneh, povsem omilili. Večina sicer takrat naredi napako, saj magnezijev citrat uživajo toliko časa, kolikor časa se občutijo nočne krče v mišicah, predvsem so pogosti krči v mečih, namesto da bi magnezijev citrat uživali še kakšen mesec dni po odpravi težav.

Kako prepoznati znake pomanjkanja magnezija?

Da ne boste tudi vi povsem po nepotrebnem trpeli za bolečinami, naj vas seznanimo s simptomi, ki največkrat kažejo na to, da vam primanjkuje magnezija. Če vam trza očesni živec, če vas pogosto boli glava, vas dajejo krči v mišicah, ste utrujeni ali pa celo izčrpani in se ne morete in ne morete odpočiti, potem si kupite magnezijev citrat Hiša zdravja ponudnika, ki proda magnezijev citrat Now proizvajalca, in po vsej verjetnosti se bodo vaše težave uredile. Lahko sicer iščete magnezijev citrat v hrani, da vam ne bo treba jesti kapsul oz. tablet, vendar se morate zavedati, da stres izredno zmanjša absorpcijo magnezija, kar pomeni, da se mu boste morali izogibati, če boste želeli odpraviti vaše težave.

Cena za magnezijev citrat povsem dosegljiva

Glede na to, koliko imamo lahko težav, če nam primanjkuje magnezija v telesu, se ga vsekakor splača uživati preventivno sem ter tja, v kolikor pa že imate težav, ki se skladajo s simptomi pomanjkanja tega minerala, pa je uživanje vsekakor smiselno. Zelo dobra novica je, da cena za magnezijev citrat res ni visoka, saj boste odšteli tam okoli 20 € za 1 mesec, kar je ravno tisto obdobje, ki se ga priporoča za uživanje.