Ženske in moški so z vseh strani bombardirani z lepotnimi trendi. Ti ljudi silijo v vse dražje in nevarnejše podvige. Gubice niso več le znak staranja, temveč so postale hiba. Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej? je res vzeto iz pravljice. Pa vendar ni daleč od resničnosti. Nekateri bi naredili vse, da jih preprečijo ali se znebijo. To je razlog, da cveti lepotna industrija. Poleg lepotne pa na račun lepotnih idealov cveti tudi farmacevtska. Za naravnejšo obliko prehranskih dopolnil, izdelanih brez krutosti, skrbijo specializirane trgovine. Ena od takšnih je spletna trgovina Malinca. Tam je na voljo kolagen, ki pomaga preprečiti neželene gube po naravni poti.

Pomaga doseči ideal lepote

Eden od pravih navdihov za Stokerjevo Drakulo naj bi bila ena od najhujših serijskih morilk na svetu. Elizabeth Bathory, krvava grofica, se je redno kopala v krvi devic. Živela je v 15. in 16. stoletju, kar pove, da je že takrat bila aktualna obsedenost z mladostjo. Ta bo očitno večen ideal, h kateremu bo stremel človek. Takrat še niso vedeli za kolagen in njegov vpliv na zunanjost. Le pomislite, kako drugačno bi bilo življenje 650 mladenk, če bi plemkinja imela na voljo kapsule. Danes je mogoče kolagen dobiti na večini polic. Takšnega, ki spodbuja telo k lastni sintezi, dobite v spletni trgovini Malinca. Lahek dostop je omogočila vedno večja priljubljenost kolagena.

Kolagen si je treba privoščiti

Tega je nekoč telo dobilo več, ker je bila prehrana drugačna. Nekoč so ljudje pojedli vse, kar je dala žival. Niso zavrgli kože, kit in vezi, mozga. Danes za te stvari na jedilniku večine niti slučajno ni prostora. To velja tudi za mesojedce, ne le za vegetarijance ali vegane. Posledično je tudi kolagena manj. Nato nastopi še leto, ko začne količina te snovi v telesu upadati. Takrat si je treba privoščiti kakovostno prehransko dopolnilo, ki vsebuje kolagen. V posebej specializiranih trgovinah boste našli takšnega, ki vsebuje še druge koristne snovi. Takšne snovi, ki poskrbijo, da se kolagen lažje vsrka. Najboljši je takšen, ki spodbudi telo k temu, da začne samo proizvajati večjo količino gradnika.