Čeprav menite, da grelci niso vaše področje znanja, se s takšnimi napravami v resnici srečujete prav vsak dan. Če ne drugače, so tisti električni del vaših gospodinjskih aparatov. Najdemo jih na primer v pečicah, pomivalnih strojih in še kje. So izjemno pomemben del, ki pripomore k delovanju aparata.

Poznamo veliko vrst električnih grelcev. Objemni so na primer na elektriko, ki se uporabljajo za gretje šob, cilindrov in še drugih številnih oblik v industriji predelave mas iz plastike ter drugih materialov, za katere je potrebna ustrezna toplota za taljenje oziroma topljenje materialov.

Pregorevanje grelcev

Električni grelci nam torej zelo koristno služijo. Kakovostni objemni grelci pa so zlasti koristni v industriji predelave različnih materialov. Kljub temu pa neredko prihaja do pojava pregorevanja slednjih. Najpogosteje se to zgodi zlasti zaradi nepravilne montaže.

Grelec mora telo objeti povsem enakomerno, in sicer po celotni površini. Pri montaži ga je treba zato ob segrevanju postopno zategovati. Končna pritrditev sledi ob dosegu delovne temperature cilindra in grelca.

Vrste objemnih grelcev

objemni grelciObjemni grelci se delijo na več podkategorij oziroma vrst. Poznamo jih na primer iz keramike, mikanitne in ne nazadnje še tiste v prav posebnih izvedbah.

Naročilo po meri

Električni grelci se naročijo lahko tudi po meri oziroma želji naročnika. Pri nas je kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z izdelovanjem najrazličnejših vrst električnih grelcev. Ponudnike lahko najdete tudi na spletu, kjer si na njihovih straneh lahko ogledate, katere vrste so vam na voljo, zakaj se uporabljajo in koliko bi vas stalo naročilo.

Pred naročanjem električnih grelcev po meri preverite čim več proizvajalcev. Izberite tistega, ki vam ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Sicer pa ne pozabite preveriti še referenc podjetja, ki največ povedo o kakovosti izdelave. Izbranim pošljite povpraševanje.