Prihaja čas letnih dopustov in morda ste tudi vi med tistimi, ki si poleti želite izposoditi čoln ter svojo družino ali družico odpeljati na kopanje na nekoliko bolj samoten kraj na bližnji ali nekoliko bolj oddaljen otok, pa ne veste kje bi opravili tečaj za voditelja čolna. Podjetje Moje darilo ima v svoji ponudbi, ki si jo lahko ogledate na spletni strani https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/Tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit-, tečaj za voditelja čolna že za 125,00 EUR, kar je v današnjih razmerah zelo poceni, zato ne zamudite te enkratne priložnosti in si prostor na tečaju rezervirajte še danes.

Postanite skiper jadrnice

Tečaj za voditelja čolna, ki ga v svoji ponudbi ponuja podjetje Moje darilo, že zadostuje da postanete skiper jadrnice, vendar pa vam toplo priporočam, da čim prej po tem tečaju opravite še tečaj za radio vezo. Namreč, tečaj za voditelja čolna vam v skladu zakonodajo že omogoča, da ste pilot do 24 metrov dolgega plovila, vendar vas omejuje, da se od obale ne smete oddaljiti več kot za 1 navtično miljo (1852 metrov), kar je praviloma več kot dovolj za marsikoga, vendar pa vas lahko v primeru, da vas ujame slabo vreme kaj hitro lahko odnese dlje od obale, tam pa samo tečaj za voditelja čolna ni več dovolj. Če se vam pripeti brodolom tam zunaj, vam zavarovalnica ne bo povrnila škode, če ne boste imeli še izpita za radio vezo. Razmislite!

Napovedovalci vremena so vaši prijatelji

Seveda pa se vam bo zgoraj opisano pripetilo le, če ne boste dobro poslušali napovedovalcev vremena, le ti so vsakemu pomorščaku v veliko pomoč, da se mu ne pripeti tisto, česar si nihče ne želi. Za splošno rabo in za rabo večine poletnih dopustnikov, je tečaj za voditelja čolna, ki ga najdete na zgornji povezavi, več kot dovolj, da boste lahko brez skrbno odpeljali svojo družino ali družico na samotno kopanje v bližini vašega kraja dopustovanja.