Datum in čas dražbe je že vnaprej določen, tako, da je pomembno, da jih spremljamo redno. To je najbolje storiti tako, da se prijavimo na katero od spletnih strani, kjer lahko vidimo aktivne dražbe. Morebiti se prijavimo na prejemanje novic o aktualnih dražbah, izberemo tisto, kar nas najbolj zanima oziroma katere predmete bi želeli kupiti in nam dejansko ni potrebno niti vsakdonevno preverjati, saj nas sistem samodejno obvešča na email sporočilo.

Točen čas in datum se sicer lahko spreminja, pa vendar je običajnio vnaprej določen. Enako je tudi s predhodnim ogledovanjem predmeta. Torej, da ne kupimo »mačka« v žaklju ampak da se prepričamo o dejanski vrednosti in koliko smo sploh pripravljeni za predmet plačati. Zato je dobro, da se udeležimo ogleda, ki je tudi vnaprej določen.

Kdaj bo določena dražba, je težko vedeti, predno se ta javno tudi objavi. To vidimo na spletnih straneh dražb in spremljamo tudi morebitne novosti, da v kolikor bi se karkoli spremenilo, kar je seveda zelo možno vse do zadnjega dneva pred dražbo.

Pred udeležbo na dražbi je potrebno izpolniti vse pogoje za pristop k dražbi in seveda tudi tu obstaja določen datum, katerega je treba upoštevati. Ker so dražbe zanimive za večje število ljudi, je seveda pomembno, da si zagotovimo svoje mesto prej.

Ne glede na to, kdaj in kje so, koliko bo dražiteljev, kateri predmet je pritegnil našo pozornost, je seveda najbolj pomembno prav to, da se dražbe tudi udeležimo, da  predstavlja odlično priložnost ugodnega nakupa. In četudi mogoče nismo uspešno kupili predmeta, da ne obupamo, kajti pred nami so in še bodo mnoge dražbe, ko lahko dobimo svojo in novo priložnost odličnega nakupa.

Čas je pomemben predvsem za to, da smo ob določeni uri, na določen datum, tam. Predvsem pri dražbah. Tako da redno spremljanje je način, da nam nobena dražba več ne uide.