Bi radi zaščitili les za ograjo, ki se bo nahajal zunaj na meji ob cesti? Potem morate razmišljati o tem, da bo vaš les na udaru vseh različnih vremenskih pogojev, hkrati pa ga bodo pozimi s soljo zalile tudi plužne službe. Torej bo les na res hudem udaru. Zato je vsekakor smiselno razmisliti o tem, katere barve za les so najbolj primerne za vas. Vendar pa se morate v prvi vrsti zavedati, da nobene barve za les, katerih glavni namen je barvanje in ne zaščita, niso prave. Najboljše barve za les boste dobili v podjetju Silvaprodukt, ki ima na voljo kar nekaj različnih izdelkov, ogledate pa si jih lahko tudi na njihovi spletni strani https://www.silvaprodukt.si/.

Zakaj so te barve za les najboljše?

Preprosto zato, ker so se v tem podjetju osredotočili na razvoj zaščite za vsako posamezno okoliščino. Tako imajo na primer drugačno zaščito za les za ostrešje, drugačno za les potopljen v slano ali sladko vodo, za les, ki je konstantno izpostavljen različnim vremenskim pogojem … Če vas torej zanima barva za les za ograjo zunaj, potem je za vas njihov Silvanolin najboljša izbira. Vendar pa vam bodo v tem primeru priporočali nanos te barve za les z načinom namakanja, saj se le na ta način zaščita vpije v čisto vsako poro, ki je s prostim očesom niti vidimo ne, hkrati pa je tudi s čopičem ne uspemo dovolj nanesti.

Kaj pa če želite zaščititi les, ki bo pokrit

Za ostrešja in strešne konstrukcije je les treba res zelo dobro zaščititi. Najrazličnejši škodljivci imajo namreč čisto mir, da les počasi uničujejo, hkrati pa so pogoji odlični tudi za razmnoževanje škodljivcev. Ravno zato jim morate preprečiti te užitke s pravo zaščito. Primerna barva za les od omenjenega proizvajalca je Silvanol. Zelo dobro je, da proizvajalec predvideva nanos s čopičem ali potapljanjem, kar za manjše površine lesa lahko brez težav naredimo sami, medtem ko je za kakšne tramove veliko bolje, da se za nanos te barve za les s potapljanjem odločite raje pri proizvajalcu te barve.