oprema za pse za avtoVsak, ki izjemno rad potuje, a ima psa, dobro ve, kako uporabna je lahko oprema za pse tudi, ko potujemo. Čeprav mnogi še vedno trdijo, da je oprema za pse za avto nepotrebna, češ da je psa za čas potovanja najboljše pustiti kar doma, lahko povemo, da ni treba, da je tako. Namreč, če nam je na voljo oprema za pse, ki nam pride prav tudi v avtu, zakaj ne bi le-te tudi izkoristili? Povrh tega pa oprema za pse za avto ni nič posebnega, saj kot vemo, psi niso ravno zahtevni. V nadaljevanju bomo torej videli, katera oprema za pse, se lahko smatra, kot oprema za v avto, da bomo na poti vedno dobro pripravljeni.

Dodatna oprema za pse, ki jo potrebujemo, ko smo s svojim kosmatincem na poti

Povedali smo že, da psi niso zahtevna bitja. Vse, kar želijo, je, da jim pokažemo dovolj pozornosti, jih nahranimo in peljemo ven. No, za tiste, ki pa se radi odpeljejo ven malo dlje, pa si poglejmo, kakšna oprema za pse nam na takih poteh in potovanjih v avtomobilu, lahko pride prav.
Če imamo manjšega psa, ki je v avtu precej razigran in preveč navdušen, a v avtomobilu nimamo narejene mrežaste pregrade, da nas kuža ne bi oviral, je morda smiselno razmisliti tudi o transportnem boksu. To je seveda še toliko bolj potrebno, ko potujemo z letalom in podobnimi prevoznimi sredstvi.

A kot smo rekli, tudi v avtu lahko pride prav. Dodatna oprema za pse, ki jo je vedno dobro imeti na krajših ali pa daljših poteh pa sta tako imenovani sledilnik za pse in pa pasja prva pomoč. Sledilnik je odlična izbira za vse lastnike tistih psov, ki so malce svojeglavi in radi odtavajo po svoje, prva pomoč pa je jasno uporabna, če se kužku karkoli zgodi in potrebuje našo pomoč. Seveda pa se na nobeno pot ne smemo podati brez osnovnih drobnarij, kot je posoda za vodo, odeja za psa in pa krpice za brisanje mokre dlake.