Vsi vemo, da je koža malčka še posebej občutljiva. Kaj hitro se pojavijo kakšni izpuščaji, ki so lahko posledica kakšne otroške bolezni ali pa odziva kože na kakšno neprimerno kremo, še posebej neprijeten pa je tako imenovani plenični sindrom, ko se dojenčkovi ritki pojavijo grdi in že na pogled neprijetni izpuščaji, ki otroka zagotovo motijo, srbijo in mu povzročajo nelagodje, zaradi katerega je lahko tudi zelo razdražljiv in jokav. Zato morate pri izbiri kreme zelo pazljivo izbrati. Nikar se ne odločite, še posebej za novorojenčka, za kakšno klasično hladilno kremo, ki jo dobite v otroški trgovini, kjer prodajajo vse, temveč kupite karitejevo maslo v podjetju Malinca, ki bo nudilo otroku točno tisto, kar potrebuje in to za celo telo. Še posebej novorojenčkom moramo negovati kožo in jo mazati z oljem, kar vam bo babca takoj povedala, ampak ne posegajte po olju, ki se niti vpije ne v kožo, temveč vzemite raje karitejevo maslo.

Karitejevo maslo je mastno in se hitro vpije

Ravno to je odlika, ki ga ima karitejevo maslo, saj dejansko se hitro vpije v kožo čisto vsa mast, ki jo karitejevo maslo premore, hkrati pa boste tako kožo nahranili tudi s potrebnimi vitamini in minerali, ki jih koža potrebuje. Za druge mastne kreme ali pa celo olja velja, da so sicer na otip res mastna, ampak se nikakor ne vpijejo in se potem prej ali slej vpijejo v oblačila, ki postanejo mastna. Na ta način koža seveda ni dobila tistega, kar nujno potrebuje, oblačila pa so mastna.

Karitejevo maslo ni nova modna muha

Če se vam zdi, da je karitejevo maslo zdaj pač še ena modna muha, naj vam takoj izdam, da je znano že več tisoč let, izvira pa iz Afrike, kjer so znani, da si čisto vse pomagajo sami. Je pa res, da se pri nas vedno več govori šele v zadnjih letih, kar lahko pripišemo tudi kozmetični industriji, ki prav vsiljeno ponuja povsod svoje izdelke, medtem ko naravni izdelki sploh nimajo svojega prostora na policah prodajaln.