To, da otroci v zadnjih letih berejo premalo, da imajo potem težave v šoli, kjer pač učni program zahteva že v prvem razredu tekoče branje, vemo že vsi. Posledica tega je, da se že v vrtcu dajejo domače naloge tudi staršem, s katerimi se spodbuja branje, saj s tem tudi razvijamo otrokovo domišljijo ter mu omogočimo osnovo za boljše poznavanje pravopisnih pravil, torej boljšo pismenost. Vendar pa je po drugi strani tudi treba razumet, da otroci živijo v čisto drugačnem času, kot smo mi, kar vpliva tudi na njihovo zanimanje za branje. A to še ne pomeni, da to vpliva na njihovo zanimanje za slovenske pravljice in risanke, ki pa po drugi strani prav tako spodbujajo domišljijo. Če vas zanima, kakšne slovenske pravljice so trenutno hit, potem si jih le poglejte tu https://www.lahkonocnice.si/ in videli boste, da gre resnično za sodobne slovenske pravljice, ki bodo zaradi vsebine vašega otroka spodbudile k poslušanju.

Omogočite pa jim lahko tudi branje!

Za te slovenske pravljice vsekakor lahko rečemo, da gre za zares super projekt podjetja A1. Združili so prebivalce doma starejših občanov, kateri zelo radi naredijo kaj za otroke, prav tako pa tudi sodobne mlade pisatelje, ki z veseljem pripravljajo slovenske pravljice za otroke. Na koncu so vse skupaj naredili tudi kot video, ki lahko sledi kot nagrada za vašega otroka, ki bo pravljico prebral, saj je vsebina tudi objavljena na njihovi spletni strani. Torej dobite res čisto vse, kar bi želeli vi in kar bi želel vaš otrok. Torej imate vse v enem.

Še ne poznate teh pravljic?

Potem čim prej pojdite na spletno stran lahkonocnice.si in si jih oglejte. V tem trenutku boste našli že zelo veliko pravljic, dodajajo pa sproti tudi nove, tako da tudi vi ne boste imeli občutka, da za posamezne slovenske pravljice že točno veste, kaj se bo na koncu zgodilo, pa četudi jih boste večkrat prebrali.