Za betonske podlage ali estrihe, ki so neravni, kot tudi za odstranjevanje raznih barv in premazov obstaja več načinov glajenja in odstranjevanja, eden najboljših pripomočkov pa je zagotovo brusilnik betona. V kolikor je to del naših rednih opravil oziroma se profesionalno velikokrat srečujemo s tem, je najboljše, da si kupimo celoten set, ki vključuje še:

  • diamantno ploščo,
  • navadno ploščo za brušenje,
  • ključ,
  • branik,
  • dodatni ročaj.

Poleg tega bomo potrebovali še industrijski sesalnik, ki bo sproti sesal pobrušene delce. Brusilnik betona lahko najdemo pri različnih podjetjih, kakovostne znamke pa ponuja med drugim Metal Mikulič.

Kakšne lastnosti naj ima brusilnik betona?

brusilnik betona

Da bomo znali izbrati ustrezni izdelek, preverimo zmogljivost aparatov ter kakšen imamo lahko nadzor nad rezanjem:

  • moč motorja največkrat sega od 1.500 W do skoraj 4.000 W,
  • teža aparata pa običajno variira od 2 kg do 5 kg.

Nastavljiva hitrost je za preprostejše modele na primer od 1.000 do 2.000 vrtljajev na minuto, zelo zmogljivi pa jih dosežejo tudi 10.000. Za težko dostopne predele je boljše, če izberemo takega, ki je manjše oblike, ter ima opcijo brušenja ob robovih. Priročno je, če so ročaji ergonomsko oblikovani in da obstaja zaščitna funkcija pred ponovnim zagonom. Praktični pa so tudi razni dodatki, kot so nadomestne krtače ali zaščitna prevleka in očala, da lahko varno opravimo svoje delo.

Cena za brusilnik betona in popusti

Za tovrstno orodje bomo v splošnem morali odšteti med 400,00 do 800,00 EUR ali tudi več za zmogljivejše aparate, nekateri modeli, ki so ustreznejši za obdelavo manjših površin, pa so lahko tudi cenejši. Občasno ponudniki nudijo tudi popuste, zato se takrat izplača kupiti ustrezen brusilnik betona za naše potrebe. Za nekatere znamke je na voljo tudi garancija. Preglejmo asortiman podjetij, kot je na primer Metal Mikulič in podobni ponudniki, da se bomo lažje odločili pri nakupu.