Dandanes domači kopalni objekt ni več takšen prestiž, kot je to veljalo nekdaj. Cenejši materiali in načini izdelave omogočajo, da si lahko vsak ustvari svojo oazo na dvorišču. Vendar, če menite da to obsega le izkop luknje, betoniranje in polaganje obloge, se pošteno motite. Gradnja bazena je veliko bolj zahtevna, s številnimi izračuni in predpripravami. Seveda je vse odvisno od tega, za kakšen stil se boste odločili. Da vam bo kopalni objekt služil tako kot treba in to čim dlje, je bistveno, da izdelava poteka pod taktirko izkušenih mojstrov in strokovnjakov. Eno izmed takšnih podjetij je Aquagrad iz Ljubljane, kjer se zavedajo, da lahko kopališče nudi užitek le, če je pravilno izvedeno in je poskrbljeno tudi za najmanjše podrobnosti.

gradnja bazena1

Gradnja bazena poteka na tri načine

Glede na izbran tip kopališča se uporabljajo različni pristopi in materiali. Največkrat gradnja bazena poteka na tri načine:

  • Zidani z oblogo: ta konstrukcija temelji na armiranobetonski plošči, na katero so postavljene stene iz betona ali votlih zidakov. Notranjost se prevleče s posebno PVC oblogo, ki poskrbi za tesnenje in končni izgled.
  • Betonirani s keramično oblogo: tukaj je bistveno, da se dobro zabetonira osnova, naredi statični izračun armature in da se ustrezno obdelajo spoji, saj se na to betonsko osnovo položi ustrezna keramika. Takšna zidava je klasična, za današnji čas nekoliko bolj elitna.
  • Kalupni: gre za to, da je kopalna školjka že izdelana v enem kosu (ali po segmentih) ter jo samo vgradimo na izkopano mesto z betonsko podlago. Takšna postavitev predstavlja najenostavnejšo in najhitrejšo rešitev.

gradnja bazena2

Na koga se obrniti?

Za podjetje Aquagrad je gradnja bazena nekaj vsakdanjega že vrsto let. Vsa ta leta izobraževanj in praktičnih izkušenj se kažejo v celoviti in kvalitetni ponudbi izdelave, vzdrževanja in načrtovanja kopalnih objektov. Poleg tega vam nudijo tudi široko ponudbo vrhunske opreme in vgradnih elementov: solarnih tušev, sistemov za avtomatsko vzdrževanje vode, pokrival, podvodne osvetlitve in filtrirnih naprav, napredne tehnike čiščenja in dezinfekcije vode, vrhunske masažne in plavalne priprave, ekološko ogrevanje vode … Vaš vodni objekt tudi strokovno servisirajo in vzdržujejo ter poskrbijo, da vam bo služil še veliko let.